Chinezii au dinamitat un baraj pentru evita un DEZASTRU apocaliptic

Publicat:

Autorităţile au distrus o porţiune dintr-un baraj din estul Chinei, unde apele au atins un nivel critic, a relatat luni presa, în contextul în care ţara se confruntă cu precipitaţii record, informează AFP, potrivit agerpres.

Centrul şi estul Chinei au fost afectate din iunie de ploi torenţiale şi inundaţii, care au făcut cel puţin 140 de morţi şi dispăruţi, potrivit bilanţului oficial.


Citeşte şi: Regele Arabiei Saudite a fost INTERNAT în spital

Intensificarea precipitaţiilor în aceste ultime săptămâni a provocat o bruscă şi îngrijorătoare creştere a nivelului Yangtze, fluviul cu cea mai mare lungime din China, care ar putea afecta circa 24 de milioane de persoane, potrivit ministrului Situaţiilor de urgenţă.

În provincia Anhui (est), un baraj de pe cursul râului Chu a fost dinamitat duminică după ce nivelul apei se apropia în mod periculos de un prag istoric.

Măsura a fost luată pentru a asigura securitatea riveranilor, au indicat autorităţile locale citate de presă.

Distrugerea parţială a barajului, situat la circa 400 de kilometri nord-vest de Shanghai, ar trebui să reducă nivelul apelor râului cu circa 70 de centimetri, potrivit cotidianului Global Times.

În imaginile publicate de media apar suprafeţe imense de teren inundate de apele noroioase, în urma distrugerii unei porţiuni din baraj.

Inundaţiile se produc în fiecare vară în China din cauza ploilor sezoniere şi a topirii zăpezii din Himalaya.

Citeşte şi: RUPERE de NORI în India! Cel puţin 3 morţi şi 7 dispăruţi

Tendinţa s-a accentuat însă în decursul deceniilor, parţial din cauza construcţiei masive de baraje, care împiedică în anumite locuri lacurile şi câmpiile să absoarbă în totalitate viiturile din timpul verii.

Ecologiştii subliniază totodată că topirea rapidă a gheţarilor din Himalaya, ca efect al schimbărilor climatice, ar putea cauza inundaţii încă şi mai periculoase în viitor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.