X

Chinezii preferă să crească animale de companie în loc de copii

Chinezii preferă să crească animale de companie în loc de copii

China se confruntă cu o populație care îmbătrânește rapid și cu forța de muncă în scădere, după decenii de aplicare a politicii unui singur copil. Guvernul vrea acum ca cuplurile să aibă trei copii, dar, până la sfârșitul anului, se așteaptă ca numărul animalelor de companie din orașele din China să depășească numărul copiilor cu vârsta de până la patru ani, o problemă care dă dureri de cap la Beijing.

China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru a crește un copil, depășind cu ușurință Australia și Franța, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Populației YuWa din Beijing la începutul acestui an, conform CNN, relatează digi24.ro.

După ce a încheiat politica privind un singur copil în 2016 și a făcut încă o schimbare majoră a politicii privind nașterea în 2021, guvernul vrea acum ca cuplurile să aibă trei copii. Dar Beijingul nu a avut la fel de succes în a stimula nașterile precum a fost în a le descuraja. Până la sfârșitul anului, se așteaptă că numărul animalelor de companie din orașele din China va depăși numărul copiilor cu vârsta de până la patru ani, potrivit unui raport de cercetare din iulie al băncii de investiții Goldman Sachs, care a examinat cererea în creștere pentru hrana pentru animale de companie.

Până în 2030, numărul de animale de companie din China urbană va fi de aproape două ori mai mare decât cel al copiilor mici din întreaga țară, potrivit proiecției sale. Rata de deținere a animalelor de companie din țară ar fi și mai mare dacă ar fi inclus și numărul de câini și pisici din zonele rurale. Estimările Goldman Sachs reflectă valorile în schimbare ale unei generații care nu mai subscrie la gândirea tradițională care asociază căsătoria cu a face copii și a transmite descendența familiei.

Economie în plină expansiune pentru animalele de companie

Prevăzând o creștere a vânzărilor de hrană pentru câini și pisici, Goldman Sachs a dezvăluit o tendință care le dă o mare bătaie de cap oficialilor chinezi. Populația țării a scăzut pentru prima dată în decenii în 2022, ceea ce analiștii au considerat că a fost prima sa scădere de la foametea din 1961 declanșată de planul dezastruos al fostului lider Mao Zedong, Marele Salt înainte.

Un an mai târziu, China a fost depășită de India ca cea mai populată țară din lume. Studiul a descoperit că hrana pentru animale de companie este unul dintre sectoarele de consum cu cea mai rapidă creștere din China, care se extinde în ciuda cheltuielilor altfel anemice. Vânzările au crescut în medie cu 16% în fiecare an între 2017 și 2023, creând o industrie de 7 miliarde de dolari.

Valoarea industriei este de așteptat să crească la 12 miliarde de dolari în 2030, a adăugat raportul. Cel mai optimist, hrana pentru animale de companie ar putea deveni o industrie de 15 miliarde de dolari în China în șase ani.

Este departe de acum două decenii, când deținerea animalelor de companie era încă considerată un concept burghez și oamenii păstrau rase mixte ca câini de pază. Și chiar și acum, deținerea de animale de companie rămâne relativ scăzută, potrivit Goldman Sachs.

Anul trecut, procentul gospodăriilor care păstrează câini din orașele chineze a fost de 5,6%, semnificativ mai mic decât vecinii săi și dându-i spațiu de creștere, a spus. Japonia a atins 17,5% în 2009, potrivit raportului.

Tags: animaleChineziide companiede copiiîn locpreferăsă crească
Categorii: ExterneȘtirile zilei