X

Chinezii trec în ‘alt film’: Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip

Chinezii trec în ‘alt film’: Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip

O echipă de oameni de ştiinţă chinezi a conceput un sistem inteligent de interacţiune creier-pe-cip, realizând un pas înainte în domeniul dezvoltării de interfeţe creier-computer, transmite vineri agenţia Xinhua, potrivit stiripesurse.ro.

Sistemul, denumit MetaBOC, permite unui organoid cerebral să controleze în mod autonom roboţi pentru sarcini precum evitarea obstacolelor, urmărirea şi apucarea, completând activitatea inspirată de diverse computere asemănătoare creierului.

Vezi şi: VIDEO – Laburiştii au obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative şi sunt gata să înceapă ”schimbarea” în Regatul Unit – Stiripesurse.md

Acest sistem creier-pe-cip este alcătuit din două componente: cipul cu electrozi şi ţesutul cerebral cultivat in vitro. Acest organoid cerebral este creat prin tehnologia de cultură a celulelor stem şi posedă unele dintre funcţiile inteligente ale unui creier biologic.

Chinezii trec în ‘alt film’: Un sistem creier-pe-cip, compus dintr-un organoid cerebral şi un cip

Prin echiparea sa cu un cip cu electrozi, oamenii de ştiinţă îl pot controla pentru a trimite semnale către exterior, putând realiza astfel funcţii specifice.

Spre deosebire de tehnologiile tradiţionale care utilizează în principal creierul uman sau alte creiere biologice ca subiecţi experimentali, sistemul creier-pe-cip a condus la apariţia unei noi ramuri importante în domeniul interfeţelor creier-computer, a declarat Ming Dong, vicepreşedinte al Universităţii Tianjin.

Ming a menţionat că este de aşteptat ca această cercetare să aibă un impact revoluţionar asupra dezvoltării unor domenii ştiinţifice inovatoare, cum ar fi inteligenţa hibridă şi metodele de calcul inspirate de activitatea cerebrală.

Studiul, realizat în comun de cercetători de la Universitatea Tianjin şi de la Southern University of Science and Technology din Shenzhen, a fost publicat în jurnalul ştiinţific internaţional Brain.

Tags: Chinacreier-pe-cipMetaBOC
Crypto