X

Chironda pierde în primă-instanţă procesul cu Ion Ceban

Chironda pierde în primă-instanţă procesul cu Ion Ceban

Judecătoarea Viorica Dodon a respins ca fiind neîntemeiată acțiunea fostului viceprimar al municipiului Chișinău, Victor Chironda, care a cerut în instanță anularea Ordinului din 2 iulie 2021, cu privire la eliberarea sa din funcție.

Dispozitivul hotărârii a fost pronunțat joi, 20 iunie, dar soluția adoptată poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Citeşte şi: Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova – Stiripesurse.md

Victor Chironda, a anunțat public, în data de 16 iulie 2021, că a depus o cerere de chemare în judecată împotriva primăriei Chișinău. Fostul funcționar susținea că motivele invocate, în urma cărora a fost demis, „sunt ilegale” și a solicitat anularea dispoziției de concediere.

Chironda pierde în primă-instanţă procesul cu Ion Ceban

Fostul viceprimar a fost demis pe 2 iulie 2021, cu votul a 28 de consilieri, după solicitarea primarului Ion Ceban, în baza constatărilor anchetei de serviciu.

Grupul de anchetă a fost format la inițiativa primarulu „pentru a stabili de ce viceprimarul Victor Chironda a fost absent de la serviciu”. Dispoziția lui Ceban a fost emisă după ce viceprimarul a adus acuzații la adresa arhitectului-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a autorizației de demolare a hotelului Național.

Chironda a cerut pe 15 iunie, într-o conferință de presă, demisia arhitectorului-șef al capitalei, Svetlana Dogotaru, pe motiv că ar fi aprobat abuziv actele pentru demolarea Hotelului „Național”, decizie cu care nu este de acord.

La rândul său, Svetlana Dogotaru a comentat că a acționat legal, iar actele au fost toate în ordine. „Vendeta viceprimarului e cu barbă. E campanie electorală și el ar vrea să se regăsească pe vreo listă electorală”, a spus Svetlana Dogotaru pentru Anticoruptie.md. 

Tags: Curtea de Apel ChișinăuIon CebanVictor Chironda
Știrile zilei