X

Chirtoacă îi îndeamnă pe pro-europeni şi pe unionişti să facă front comun împotriva regimului de la Chişinău

Partidele pro-europene şi cele unioniste trebuie sa-şi unească forţele pentru a mobiliza poporul la următoarele alegeri şi pentru a obţine victoria, susţine prim-vicepreşedintele Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui Chirtoacă, PL împreună cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi alte partide care vor dori trebuie să creeze o mişcare anti-regim, informează vineri IPN.md, potrivit agerpres.

Dorin Chirtoacă subliniază că la ora actuală este absolut esenţial ca liderii partidelor sa iasă în faţă şi să mobilizeze cetăţenii pentru că a rămas prea puţin timp până la alegerile parlamentare din acest an.

Citeşte şi: Baie de sânge în campania electorală din Mexic. 133 de politicieni au fost ucişi

Potrivit fostului primar al Chişinăului, filtrele de integritate şi meritocraţie pe care le creează PPDA şi PAS privind accederea în echipa blocului sunt bune, dar acest lucru ar putea tărăgăna procesul, iar acum este esenţială mobilizarea populaţiei. “Liderii politici trebuie să-şi asume decizii. Maia Sandu ştie pe cine are alături în echipă, noi la Partidul Liberal ştim pe cine avem alături, cei care am rămas rezistăm. Haideţi să ne unim forţele şi să mergem înainte’, a declarat prim-vicepreşedintele PL.

În opinia sa, partidele ce reprezintă interesele cetăţenilor trebuie să treacă acum de la discuţiile în presă la o masă rotundă, la discuţii instituţionalizate pentru a găsi un numitor comun.

La Chişinău au fost organizate alegeri înainte de termen pentru funcţia de primar după ce fostul edil, Dorin Chirtoacă, a demisionat în luna februarie, fiind cercetat într-un dosar de corupţie, pe care el îl consideră orchestrat politic. Recentele alegeri pentru fotoliul de primar al Chişinăului au fost câştigate de Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (opoziţia proeuropeană), care în ultimii ani a organizat mai multe proteste anticorupţie, după o fraudă bancară de aproximativ 1 miliard de dolari ce a zdruncinat sectorul financiar al Republicii Moldova.

Citeşte şi: Carina Ţurcan rămâne închisă la Lefortovo, fiind acuzată de spionaj

Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova a confirmat la 25 iunie deciziile instanţelor anterioare prin care au fost invalidate alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Aceasta a fost ultima instanţă de apel.

Andrei Năstase a declarat, imediat după victoria sa în turul doi de scrutin, invalidată ulterior, că această victorie se datorează unităţii alegătorilor şi forţelor “proeuropene, antioligarhice”, îndemnând la rândul său la menţinerea acestei unităţi şi în perspectiva parlamentarelor de la sfârşitul anului.

Tags: Andrei NăstasechisinauDorin ChirtoacăMaia SanduPartidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).partidul liberalPartidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA)republica moldova
Categorii: Diaspora