X

Chișinăul este pregătit să-şi evacueze cetățenii din Orientul Mijlociu

Chișinăul este pregătit să-şi evacueze cetățenii din Orientul Mijlociu

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că autoritățile de la Chișinău monitorizează situația din Orientul Mijlociu, iar dacă va fi necesar pentru a evacua cetățenii din regiune, statul va depune toate eforturile pentru a aduce acasă în siguranță cetățenii.

Citeşte şi: David Popovici a luat bronzul la 100 m liber la JO 2024 – Stiripesurse.md

În cadrul unei emisiuni, șefa statului a declarat că autoritățile de la Chișinău nu uită despre cetățenii săi și monitorizează atent situația din Orientul Mijlociu, transmite Radiomoldova.md.

Chișinăul este pregătit să-şi evacueze cetățenii din Orientul Mijlociu

„În momentul în care vom avea informații despre creșterea nivelului de riscuri pentru cetățenii noștri din Israel vom anunța neapărat oamenii de acolo. Nu cred că există un pericol atât de mare. Atunci când este semnalat un asemenea pericol, noi comunicăm și respectiv întreprindem toate măsurile. Vreau să vă amintesc că echipele noastre au lucrat foarte mult ca să aducă acasă concetățeni de-ai noștri din Fâșia Gaza și a fost destul de complicat, dar Republica Moldova a fost printre primele țări care a reușit să-și scoată oamenii de acolo”, a declarat Maia Sandu.

De menționat că, miercuri, Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Liban și regiunea Orientului Mijlociu prin care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite deplasările în aceste zone, din cauza riscului ridicat de atentate teroriste.

Tags: Maia SanduOrientul Mijlociu
Politică