Chişinăul intră în febra Sărbătorilor de Iarnă

Publicat:

Chişinăul intră în febra Sărbătorilor de Iarnă

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi, iar Primăria Chişinău ne invită să petrecem în centrul Capitalei.

În data de 23 decembrie vor fi aprinse luminiţele pe Pomul de Crăciun şi va avea loc inaugurarea Târgului de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Cetățenii R.Moldova vor simți beneficiile integrării europene cu mult înainte de aderarea propriu-zisă

„Vă aşteptăm în centrul Capitalei începând cu ora 17:00, unde veţi avea ocazia să vă bucuraţi de un concert împreună cu artiştii preferați: Corala „Vocile Primăverii”, Ansamblul de Violonişti „Divertisment”, pianiştii Iurie Mahovici şi Anatol Lapicus, ETHNO REPUBLIC cu Marcel Ştefăneţ, Nelly Ciobanu, Cornelia Ştefăneţ, Natalia Gordienko, Geta Burlacu, DARA, trupa „Brio Sonores”, Aurel Chirtoacă, Adrian Ursu, Ion şi Ruxanda Raţă, Cristina şi Sofia Scarlat, Viorica Lupu şi Ansamblul folcloric „Opincuţa”. Seara va culmina cu un recital susținut de Ștefan Bănică Junior din România”, anunță Primăria Chișinău.

Chişinăul intră în febra Sărbătorilor de Iarnă

31 decembrie – Revelionul cu Carla’s Dreams

  • În seara de Revelion, începând cu ora 20:30, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc spectacolul muzical „Feerie de Revelion”.
  • Pe scenă vor urca Orchestra Moş Crăciunilor, Frații Advahov și Zinaida Julea, Ansamblul de muzică şi dansuri populare „Flueiraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul folcloric „Romanița”, Ansamblul etnofolcloric „Ialoveneanca”, Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Veta Ghimpu-Munteanu, Lenuța Gheorghiță, Cătălin Josan, Doina Sulac, SATOSHI, DARA, dar și cete de colindători și dansatori.
  • Invitatul special al serii va fi Carla’s Dreams.

6 ianuarie – Spectacolul de muzică populară și obiceiuri de iarnă „Creștini, Crăciunul a Sosit!”

  • În ajun de Crăciun de rit vechi, pe 6 ianuarie, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc Spectacolul de muzică populară și obiceiuri de iarnă „Creștini, Crăciunul a Sosit!”.
  • Vor evolua: Orchestra de muzică populară „Folclor”, prim-dirijor Petre Neamțu și soliștii Vasile Iovu, Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Vasile Rusu, Anatol Nunu, Viorica Moraru, Sorin Zberea, Diamanta Paterău, Valentin Butucel și Valentina Rusu, Maria Stoianov și Studioul „Buciumul”, Fanfara „Chișinău” cu Igor Rusu și Ansamblul folcloric „Romanița”, Orchestra de muzică populară „Moldovlaska” şi Adriana Ochișanu, Iulian Corochi, Corina Țepeș, Igor Cuciuc, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”.

Chişinăul intră în febra Sărbătorilor de Iarnă

Pe lângă Pomul de Crăciun, Târgul de Crăciun și spectacolele muzicale, în Piața Marii Adunări Naționale și în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, Primăria Capitalei amenajează un patinoar, un carusel, o zonă pentru a face fotografii și multe alte lucruri interesante pentru toți cei care vor ajunge în centrul orașului.

În ultimii trei ani, pentru că Primăria și Executivul nu au putut ajunge la un consens, locuitorii Capitalei aveau parte de doi brazi și două târguri de iarnă. Unul – în Piața Marii Adunări Naționale și altul – pe strada 31 August 1989.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție...

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore

Ani grei de închisoare pentru bestia care şi-a abuzat sexual fiicele minore Un bărbat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.