X

Chișinăul, preocupat de situația agricultorilor cu terenuri după traseul Tiraspol – Camenca

Chișinăul, preocupat de situația agricultorilor cu terenuri după traseul Tiraspol – Camenca

Chișinăul este gata să vină în ajutorul agricultorilor care dețin terenuri amplasate după traseul Tiraspol – Camenca, în cazul în care pretinsele autorități din stânga Nistrului vor impune restricții de circulație a cetățenilor.

Citește și: Sturza este preocupat de „reacțiile isterice ale lui Ivan…”

Problema a fost abordată în cadrul unei întrevederi a conducerii raionului Dubăsari cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian.

Reuniunea a fost convocată în contextul în care pretinsul lider de la Tiraspol,  Vadim Krasnoselski, a avertizat despre anularea „regimului vamal preferențial” pentru agricultorii care dețin terenuri dincolo de traseul Tiraspol – Camenca.

Noile tensiuni între autoritățile constituționale de la Chișinău și regimul separatist de la Tiraspol au apărut după anularea facilităților vamale pentru agenții economici din stânga Nistrului , care au fost impuși de Guvern să achite, începând cu 1 ianuarie curent, toate taxele vamale pe care le achită agenții economici din dreapta Nistrului.

În dimineața zilei de astăzi, la intrarea în orașul Tighina, a fost organizat și un protest regizat împotriva deciziei autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

Tags: agricultori moldoveniBiroul politici de reintegrareregimul separatistTransnistria
Știrile zilei