X

Chișinăul refuză să precizeze dacă Zelenski participă la summitul Comunităţii Politice Europene

Până în prezent 48 de lideri şi-au confirmat participarea la a doua reuniune a Comunităţii Politice Europene, ce se va desfăşura joi în Republica Moldova, dar autorităţile de la Chişinău păstrează secretă informaţia despre prezenţa sau nu a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Ministrul de externe moldovean Nicu Popescu a declarat marţi la o conferinţă de presă că numai două delegaţii nu şi-au confirmat încă participarea la reuniunea ce va avea loc la Castelul Mimi, cunoscut pentru crama sa şi situat la circa 30 de kilometri de Chişinău.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru o femeie care strângea bani pentru ocupanţii ruşi

“Este foarte logic ca în contextul de securitate din regiunea noastră anumite confirmări să vină cu puţin timp înainte de începerea summitului”, a explicat ministrul moldovean.

Summitul reuneşte cele 27 de state membre ale UE, plus zece ţări din vecinătatea blocului comunitar. Vor participa de asemenea preşedinţii principalelor instituţii ale UE, respectiv Comisia, Consiliul European şi Parlamentul European.

Citește și : Beijingul a refuzat o întâlnire cu secretarul apărării al SUA

Întâlnirea va începe la ora 07:30 GMT, odată cu sosirea delegaţiilor la castel, şi este preconizată să dureze până la 14:00 GMT, urmând să fie acoperită de un “număr record de ziarişti”, 650 în total, a mai spus ministrul Nicu Popescu.

Tags: chisinauNicu Popescurepublica moldovaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina