X

Chișinăul va deschide doar două secții de votare în Rusia din motive de securitate

Chișinăul va deschide doar două secții de votare în Rusia din motive de securitate

La scrutinul din 20 octombrie, în Federația Rusă vor fi deschise două secții de votare. Decizia a fost luată după mai multe discuții care au avut loc între Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe.

La cele două secții de votare din Rusia vor ajunge 20 de mii de buletine de vot. Alte 26 de mii de buletine vor fi nimicite, așa cum buletinele au fost tipărite înainte de a fi luată o decizie referitor la numărul secțiilor de votare. Despre acest lucru ne-a informat Rodica Sîrbu, purtator de cuvant al Comisiei Electorale Centrale, potrivit jurnal.md.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Subiectul numărul secțiilor de votare deschise în Federația Rusă a stârnit discuții aprinse între Comisia Electorală Centrală, care a propus să fie deschise cinci secții de votare pe teritoriul acestei țări și Ministerul Afacerilor Externe, care a menționat că pot fi deschise doar două secții de votare, ambele la Moscova.

Responsabilii de la CEC au confirmat pentru Jurnal TV că vor fi deschise două secții. Anterior, ministrul Afacerilor de Externe, Mihai Popșoi a spus că nu pot fi deschise mai mult de două secții de votare din motive de securitate.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Tags: Federatia Rusavotvotare
Politică