X

Chişinăul va fi capitala voluntariatului în această săptămână

Chişinăul va fi capitala voluntariatului în această săptămână

Chişinăul va fi capitala voluntariatului în această săptămână. Autoritățile municipale lansează “săptămâna voluntariatului” cu genericul „Aleg să fiu voluntar”. Astfel, centrele de tineret din capitală invită tinerii la diverse activități de promovare a voluntariatului în comunitate.

Centrul municipal de tineret organizează un eveniment special dedicat tinerilor și organizațiilor de tineret – „VOLUNTalk”. În capitală se va desfășura și un Târg al oportunităților de voluntariat, în cadrul căruia organizațiile de tineret vor prezenta diverse proiecte, prin care să-i atragă și să-i motiveze pe cei care doresc să facă voluntariat, transmite IPN.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

„Participarea tinerilor la „săptămâna voluntariatului” reprezintă o ocazie de a învăța, de a se distra și de a contribui la bunăstarea comunității. Fie că este vorba de a împărtăși experiențe sau de a te alătura echipei de voluntari, fiecare pas contează!”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău.

Săptămâna începe la Digital Park cu un eveniment comun al tinerilor, care vin să povestească despre experiența lor în calitate de voluntari. Un maraton al voluntarilor va avea loc marți, iar miercuri, la Arcul de Triumf din Chişinău, se va desfășura flashmob-ul „Aleg să fiu voluntar”. Un tur gratuit cu troleibuzul turistic pentru voluntari este preconizat sâmbătă, iar duminică vor fi organizate activități de salubrizare în parc. Pe parcursul săptămânii, în orele serii, tinerii se vor delecta cu filme proiectate special pentru ei, cu prilejul săptămânii voluntariatului, informează IPN.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Tags: capitalăchisinauvoluntar
Social