X

Chișinăul va găzdui cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru R.Moldova

Mâine, 17 octombrie, țara noastră va găzdui cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, lansată la inițiativa României, Germaniei și Franței.

Prin urmare, peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare se vor reuni pentru a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea Republicii Moldova – sprijinul bugetar, crearea unui Fond pentru infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

În cadrul evenimentului vor fi semnate un șir de memorandumuri pentru Republica Moldova, după care evenimentul va fi deschis de prim-ministrul țării, Dorin Recean.

Ulterior, participanții vor discuta pe marginea prezentărilor susținute de ministrul Energiei, Victor Parlicov, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. După masa rotundă, oficialii vor veni cu rezultate și concluzii pe grupurile de lucru tematice, constituite pe șase piloni – efort umanitar, energie, lupta împotriva corupției, managementul frontierelor, asistența financiară, reforma administrației și managementul finanțelor publice.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Evenimentul se va încheia cu discursul președintei Maia Sandu, urmat de o conferință de presă, susținută de miniștrii de Externe ai celor patru țări – Franța, Germania, România și Republica Moldova.

Tags: chisinaucoruptieDorin ReceanPlatformă de SprijinR. Moldova
Categorii: Știrile zileiU.E.