X

Chişinăul va semna un Memorandum cu Regatul Danemarcei

Chişinăul va semna un Memorandum cu Regatul Danemarcei

Ministerul Apărării al Republicii Moldova și cel al Regatului Danemarcei vor încheia un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul apărării. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării documentului, transmite Moldpres.

Vezi şi: VIDEO – Harris îl pune pe Trump în defensivă într-o dezbatere aprinsă – Stiripesurse.md

Memorandumul de înțelegere are drept scop instituirea cadrului pentru cooperare în domeniul apărării, în conformitate cu dreptul internațional, legislația națională a celor două state și cu orice tratate la care sunt parte Republica Moldova și Regatul Danemarcei.

Chişinăul va semna un Memorandum cu Regatul Danemarcei

Astfel, părțile vor coopera în domenii precum politica militară și de securitate, consolidarea capacităților, donații, echipe mobile de instruire, integrarea forțelor armate într-o societate liberă și democratică etc. Respectiv, cooperarea va presupune vizite, consultări, reuniuni, schimburi de opinii și seminare.

La fel, Ministerul Apărării al Republicii Moldova și al Regatului Danemarcei vor putea conveni asupra altor forme de cooperare, cum ar fi elaborarea unui program de pace și stabilitate privind consolidarea capacităților sectorului militar și de securitate din Republica Moldova.

Tags: apararedanemarcamemorandum
Știrile zilei