Cho Kuk preia funcţia de ministru al Justiţiei în Coreea de Sud

Publicat:

Juristul sud-coreean Cho Kuk, considerat un potenţial succesor al preşedintelui Moon Jae-in, şi-a preluat luni postul la Ministerul Justiţiei, în ciuda unui scandal de nepotism în care soţia sa a fost inculpată, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Ajuns în 2017 în guvernul noului preşedinte de centru-stânga, Cho a avut multă vreme un CV impecabil printre membrii Partidului Democrat.


Citeşte şi: Taifunul Faxai face ravagii în Japonia (VIDEO). Un om a murit la Tokyo!

El a fost desemnat oficial luni la conducerea Ministerului Justiţiei, având ca mandat o reformă foarte importantă a parchetului, a anunţat preşedinţia sud-coreeană.

Numele său a fost menţionat luna trecută de Moon. Dar procesul de confirmare parlamentară a lui Cho s-a lovit de obstacole din cauza unor semne de întrebare legate de privilegii de care ar fi beneficiat fiica sa şi în legătură cu investiţii făcute de membrii familiei sale.

Au trecut deja două săptămâni de când reprezentanţii parchetului, al căror şef este oficial acum Cho, efectuează percheziţii în legătură cu aceste scandaluri.

Săptămâna trecută, chiar soţia noului ministru, academiciana Chung Kyung-sim, a fost pusă sub acuzare pentru presupusa falsificare a diplomei fiicei sale.

Cho a recunoscut că una a spus şi alta a făcut, dar a negat că a comis ceva ilegal şi a refuzat să renunţe la Ministerul Justiţiei.

Mandatul unic al lui Moon se va încheia în 2022. Un sondaj recent l-a plasat pe Cho pe a patra poziţie a favoriţilor pentru a-i succeda preşedintelui.

Citește și : Rusia acuză Facebook şi Google că au distribuit reclame electorale în ziua alegerilor

Partidul Libertăţii din Coreea (opoziţie) a condamnat numirea lui Cho considerând-o “moartea statului de drept”.

Ţara are o lungă aşa-numită “tradiţie” de reglări de conturi în caz de alternanţă, pentru că cine câştigă preşedinţia recuperează toate pârghiile puterii. Astfel că toţi foştii preşedinţi sud-coreeni încă în viaţă au fost condamnaţi doar după încheierea mandatului, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.