Chris Evans și Ducesa de Cornwall au dat startul unei campanii de scriere creativă pentru copii

Publicat:

Ducesa de Cornwall şi prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans au dat startul unei campanii de scriere creativă pentru copii, organizat de BBC, informează Press Association.

Un personaj inspirat din universul desenelor animate şi care o reprezintă pe ducesa de Cornwall, soţia prinţului Charles, se îmbarcă la bordul unei maşini zburătoare şi pluteşte deasupra Londrei într-un scurtmetraj animat ce a fost lansat luni, pentru a marca acest concurs insolit, intitulat “500 Words”, organizat de BBC Radio 2, conform agerpres .


Ducesa Camilla, o cititoare avidă, patronează mai multe organizaţii şi asociaţii literare şi sprijină acest concurs de scriere creativă din 2015, se afirmă într-un mesaj difuzat în acest scurtmetraj animat, intitulat “500 words, let your imagination run wild” (“Lăsaţi-vă imaginaţia să zburde”).

Citește și : Papa Francisc : Omenirea se află „la limită” în faţa riscului de izbucnire a unui război nuclear

Chris Evans a lansat competiţia în emisiunea lui “Breakfast Show” difuzată luni dimineaţă de BBC Radio 2 şi le-a dezvăluit ascultătorilor că finala concursului va avea loc pe 8 iunie în cadrul Hampton Court Palace Festival.

Micii scriitori care se vor dovedi talentaţi vor fi premiaţi cu medalii de aur, argint şi bronz, acordate în două categorii de vârstă (5-9 ani şi 10-13 ani).

Câştigătorii vor fi plimbaţi cu o versiune a lui Chitty Chitty Bang Bang – o maşină “zburătoare” din filmul animat omonim – în jurul palatului Hampton Court şi vor servi o ceaşcă de ceai pe Tamisa la bordul ambarcaţiunii Gloriana, ce aparţine reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Ducesa de Cornwall este jurat onorific al acestei competiţii din anul 2016, iar ceilalţi membri ai juriului sunt scriitoarele Malorie Blackman şi Francesca Simon, scenaristul Frank Cottrell Boyce şi scriitorul şi actorul Charlie Higson.

Concursul “500 Words” a ajuns în acest an la cea de-a opta ediţie. În 2017, organizatorii au primit texte scrise de 131.798 de copii din Marea Britanie.

Înscrierile din acest an se vor încheia pe 22 februarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.