X

Chris Hipkins o va înlocui pe Jacinda Ardern în funcția de premier al Noii Zeelande

Chris Hipkins o va înlocui pe Jacinda Ardern în funcția de lider al Partidului Laburist și prim-ministru al Noii Zeelande, fiind singurul candidat nominalizat pentru acest rol, a anunțat Partidul Laburist într-un comunicat , informează mediafax.

Hipkins este așteptat să fie confirmat ca nou lider de către o reuniune a celor 64 de parlamentari laburiști, duminică, relatează Reuters.

Citește și : Mesajul transmis de Greta Thunberg la finalul Forumului Economic Mondial de la Davos: ‘Lăsaţi-l în pământ!’

Ales pentru prima dată în parlament din partea Partidului Laburist în 2008, Hipkins, în vârstă de 44 de ani, a devenit un nume cunoscut în contextul în care este ministrul responsabil cu răspunsul ţării la pandemia COVID-19, numit în noiembrie 2020.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat joi că îşi va prezenta demisia până pe 7 februarie.

“Ştiu ce presupune această funcţie şi ştiu că nu mai am suficient în rezervor. Este atât de simplu”, a spus ea: “Dăm tot ce putem atât timp cât putem şi apoi vine vremea. Iar pentru mine a venit”.

“Pur şi simplu nu am suficientă energie pentru încă patru ani”, a spus ea, conform AFP.

Citește și : Serviciul de informaţii externe german, alarmat de pierderile pe care le înregistrează armata ucraineană în Bahmut

Demisia ei va intra în vigoare odată cu numirea unui nou premier.

Jacinda Ardern a fost aleasă premier în 2017, la 37 de ani.

Tags: Chris HipkinsJacinda ArdernPartidul Laburistpremier
Categorii: Știrile zilei