Christie’s renunţă la vânzarea la licitaţie a unui schelet de dinozaur

Publicat:

Casa de licitaţii Christie’s a anunţat că anulează vânzarea controversată a unui schelet de Tyrannosaurus rex la Hong Kong, după ce proprietarul a decis să îl închirieze unui muzeu, informează AFP, potrivit agerpres.

Scheletul de 1.400 de kilograme, poreclit “Shen”, urma să fie scos la licitaţie începând de vineri, potrivit Christie’s, care nu a oferit o estimare a preţului sau identitatea vânzătorului. “Proprietarul a decis acum să închirieze specimenul unui muzeu pentru a fi expus”, a precizat casa de licitaţii într-un comunicat pentru AFP.


Citeşte şi: Curtea Supremă a Noii Zeelande recomandă scăderea vârstei pentru dreptul la vot – Black News

Paleontologii au criticat vânzarea şi au apărut şi îndoieli în privinţa gradului de autenticitate a fosilei.

Cu o înălţime de 4,6 m şi o lungime de 12 m, scheletul a aparţinut unui mascul adult care a trăit în urmă cu aproximativ 67 de milioane de ani. El a fost descoperit în 2020 în statul american Montana.

Potrivit New York Times, documentele de vânzare nu au precizat clar că “Shen” a fost parţial reconstituit cu ajutorul unor replici de oase provenind de la un alt dinozaur. Cu toate acestea, potrivit New York Times, au fost observate asemănări între craniul lui “Shen” şi cel al lui “Stan”, un alt schelet de tiranozaur, vândut în 2020 de către Christie’s pentru 31,8 milioane de dolari. Deţinătorul drepturilor de proprietate intelectuală asupra lui “Stan”, Black Hills Institute of Geological Research, a dezvăluit că proprietarul lui “Shen” a cumpărat de la acesta o replică a scheletului dinozaurului său.

Citeşte şi: Donatorii pentru Republica Moldova se reunesc la Paris – Black News

Potrivit experţilor, este rar ca un schelet de dinozaur să fie găsit întreg. Un tiranozaur are în total aproximativ 380 de oase, însă, potrivit Christie’s, doar 80 dintre oasele lui “Shen” sunt originale.

Propunerea de vânzare a lui “Shen” a fost descrisă drept “o veste proastă pentru ştiinţă” de către Steve Brusatte, paleontolog la Universitatea din Edinburgh. “Este trist că dinozaurii devin jucării de colecţie pentru clasa oligarhică”, a declarat el pentru AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania Ambasada Germaniei la Kiev a confirmat vineri că Ucraina a primit al treilea sistem de...

Mihai Popșoi nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși

Mihai Popșoi nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși Dacă Moscova va continua acțiuni în detrimentul interesului național al R. Moldova, ar putea avea loc...

Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare

Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare Cel de-al patrulea atelier de lucru din cadrul exercițiului regional de stat...

Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați

Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați Mai mulți pui de barză aflați în pericol au fost salvați de inspectorii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.