Christine Blasey Ford a depus mărturie împotriva lui Brett Kavanaugh în Senatul american

Publicat:

Christine Blasey Ford, femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh, propus de preşedintele Donald Trump pentru a deveni membru al Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus mărturie joi în Comisia senatorială pentru Afaceri Judiciare, relatează CNN, potrivit mediafax.

Christine Blasey Ford a venit joi în fața instanței pentru a depune mărturie împotriva judecătorului american, acuzat că a agresat-o sexual în anul 1982, împreună cu un alt băiat, în timpul unei petreceri din timpul liceului.


Citește și : Salvini cere la Tunis repatrierea tunisienilor sosiţi ilegal în Italia şi ‘stoparea’ migraţiei ilegale

Ford a declarat că agresiunea „i-a afectat drastic viața” și că pentru foarte mult timp, a fost „prea speriată și rușinată să împărtășească detaliile cu altcineva”.

Întrebată care este cea mai puternică amintire a ei din seara agresiunii, Ford a declarat că nu va reuși niciodată să uite cum „Brett și Mark se amuzau pe seama ei”.

Christine Blasey Ford a motivat apariția ei în fața unui juriu pentru a-l acuza pe Brett Kavanaugh: „Am stat și am calculat zilnic posibilele riscuri și beneficii. Presiunea reporterilor devenise prea mult de suportat, trebuia să spun ce aveam de zis”.

Ford, profesor universitar în California, ceruse mai întâi o anchetă a FBI legată de judecătorul american, dar nu a primit un răspuns favorabil.

Citește și : Bruxellesul a redus drastic ajutorul către Turcia destinat unei posibilei aderări a ţării la UE

Brett Kavanaugh a respins acuzaţiile. Donald Trump i-a luat apărarea candidatului pentru postul de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, cerându-i reclamantei să prezinte concluziile anchetei poliţiei din anul 1982. Preşedintele SUA afirmă că acuzaţiile au rolul blocării procedurii de numire a candidatului în funcţia de judecător la instanţa supremă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.