Christine Lagarde cere guvernelor să sprijine creşterea economiei zonei euro

Publicat:

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene, cere guvernelor să fie mai implicate în sprijinirea economiei zonei euro prin majorarea cheltuielilor şi reforme prietenoase cu mediul de afaceri, transmit Reuters şi AP, scrie agerpres.

“Şi alte zone politice trebuie să contribuie la sprijinirea economiei. Politica monetară nu poate şi nu trebuie să fie singurul jucător de pe piaţă”, a afirmat şeful BCE în Parlamentul European.


Citește și : Hassan Rohani: ‘SUA nu suportă victoria Republicii islamice!’

Deciziile BCE de a menţine ratele dobânzilor la un nivel record scăzut şi programul de achiziţii de obligaţiuni au fost criticate în Germania pentru impactul lor asupra celor care vor să economisească şi pentru potenţialul rol în majorarea preţurilor la active.

Lagarde a răspuns acestor temeri, explicând că guvernele ar trebui să se concentreze mai puţin pe echilibrarea bugetelor sau pe înregistrarea de excedent şi mai mult pe cheltuieli care să sprijine creşterea economică.

De asemenea, a declarat Lagarde, BCE analizează dacă emiterea propriei sale monede digitale ar fi în beneficiul oamenilor din zona euro şi ar ajuta instituţia să-şi îndeplinească obiectivele.

“Vrem să evaluăm dacă o monedă digitală a băncii centrale ar putea servi unui scop clar pentru public şi pentru obiectivele BCE”, a spus preşedintele Băncii Centrale Europene.

Citește și : Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat aderarea la NATO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.