X

Christos Stylianides, desemnat emisar special al UE pentru libertatea religiei

Comisia Europeană l-a desemnat miercuri pe fostul comisar european pentru ajutor umanitar Christos Stylianides în funcţia de emisar special ”pentru promovarea libertăţii religiei şi credinţei”, transmite AFP, potrivit agerpres

Acest post a fost creat în 2016 de fostul preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, dar nu a fost reînnoit în 2019 de succesoarea sa, Ursula von der Leyen.

Citește și : OMS vrea mai puţin sodiu în alimentaţie

Christos Stylianides, un cipriot în vârstă de 62 de ani, a fost eurodeputat din partea Partidului Popular European. Activitatea sa va fi legată de vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas.

”Libertatea religiei sau a credinţei este atacată în multe locuri din lume. Această numire demonstrează că suntem decişi să protejăm toate confesiunile şi credinţele”, a scris Schinas pe Twitter.

În luna octombrie, cincizeci de eurodeputaţi din grupurile PPE şi ECR (Conservatorii şi Reformiştii Europeni) au solicitat restabilirea acestei funcţii ”cât mai rapid posibil”.

Citește și : Talibanii şi guvernul afgan acuză jurnaliştii de presupusă propagandă

”În sfârşit!”, a reacţionat pe Twitter liderul grupului europarlamentar al PPE, germanul Manfred Weber.

La rândul său, grupul ECR a salutat numirea lui Stylianides. ”În acest an, peste 340 de milioane de creştini au fost supuşi persecuţiilor în lume din cauza credinţei lor”, a atenţionat eurodeputatul italian Carlo Fidanza.

Tags: Christos Stylianidescomisarcomisia europeanaJean-Claude JunckerUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora