CIA intră puternic în Afganistan. Talibanii sunt ţinta principală

Publicat:

CIA îşi extinde operaţiunile sub acoperire din Afganistan pentru a ucide mai mulţi militanţi talibani în această ţară, a relatat duminică New York Times, citat de DPA, conform agerpres.

Tactica va presupune trimiterea unor echipe mici de ofiţeri experimentaţi şi contractori alături de forţele afgane pentru a-i vâna pe militanţi, a precizat cotidianul, care citează doi “oficiali americani de top” neprecizaţi.


Măsura marchează o schimbare de strategie pentru CIA în Afganistan, în contextul în care agenţia s-a concentrat până acum pe lupta împotriva reţelei teroriste Al-Qaeda şi pe sprijinirea serviciilor locale de informaţii.

Citeşte şi: ‘Războiul’ dintre kurzi şi irakieni s-a soldat cu 30 de morţi într-o singură săptămână

Noua campanie – care ar urma să fie gestionată de ofiţeri paramilitari din care Diviziei de Activităţi Speciale a CIA – va fi condusă de mici unităţi cunoscute ca echipe de contraterorism.

CIA a refuzat să facă orice comentariu pentru New York Times în legătură cu extinderea rolului său în Afganistan.

Anunţându-şi noua strategie pentru Afganistan în august, preşedintele american Donald Trump a spus că va trimite mai mulţi militari în această ţară marcată de război şi va relaxa restricţiile de pe câmpul de luptă.

Forţele aeriene americane şi-au intensificat deja semnificativ atacurile împotriva talibanilor. Conform unui recent raport al Forţelor Aeriene ale SUA, în luna septembrie s-a înregistrat un record în privinţa bombardamentelor.

Săptămâna trecută, talibanii au reacţionat cu o serie de acţiuni ofensive şi atacuri asupra unor instalaţii de securitate şi centre de districte, omorând peste 200 de civili, soldaţi şi poliţişti.

Într-un articol publicat pe site-ul organizaţiei teroriste, Shahamat, talibanii au ameninţat cu noi “acte de răzbunare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

NBC News: Trădat, izolat şi furios. Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială

NBC News: Trădat, izolat şi furios. Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială Izolat, frustrat şi furios, Joe...

Încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, în primele șase luni ale anului 2024

Încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, în primele șase luni ale anului 2024 În primele șase luni ale anului 2024,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.