X

Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Capitala, în centrul potopului

Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Capitala, în centrul potopului

Ciclonul Ashley va „mătura” România de la Vest la Est în acest weekend. Autoritățile privesc cu îngrijorare și sunt precauți, inclusiv cu ceea ce se întâmplă în bazinul hidrografic Prut – Bârlad și mai ales în legătură cu ceea ce se întâmplă în județele Vaslui și Galați”.

„Atât din punct de vedere meteorologic, cât și din punct de vedere hidrologic, dacă ne uităm la cursurile de apă în legătură cu care există un risc de inundații și avem o hartă pusă pe site-ul ministerului și comunicată absolut tuturor autorităților pentru a putea fi pregătiți atât primăriile, prefecturile, comitetele locale sau județene pentru situații de urgență, colegii mei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ș.a.m.d. toate instituțiile care gestionează o astfel de situație sunt în alertă maximă. Ne uităm cu îngrijorare, pentru că acest ciclon, Ashley se pare că se va numi, are o tendință de a mătura România de la Vest la Est. Din acest motiv suntem precauți, inclusiv cu ceea ce se întâmplă în bazinul hidrografic Prut – Bârlad și mai ales în legătură cu ceea ce se întâmplă în județele Vaslui și Galați”, a declarat ministrul mediului, potrivit stiripesurse.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi zone montane. De duminică, ploile se extind în toată ţara, iar pentru unele zone a fost emis cod portocaliu. Precipitaţiile vor depăşi 100 de litri pe metru pătrat.Potrivit ANM, în intervalul 28 septembrie, ora 18.00 – 29 septembrie, ora 10.00, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi local la munte va fi cod galben de precipitaţii.

Ploile torențiale anunțate în București anulează evenimentul „Străzi Deschise”

Evenimentele „Străzi Deschise” de pe Calea Victoriei și „Simfonia Apei” din Piața Unirii București au fost anulate pentru ziua de duminică, 29 septembrie, transmite Poliția Rutieră. Organizatorii au luat această decizie în urma avertizărilor meteorologice de ploi torențiale.Astfel, dacă vremea va permite spectacolele de dans, teatruși muzică sunt reprogramate.

Duminică, 29 septembrie, este programat concertul unplugged al trupei REAL, de la ora 17,00, în faţa Hotelului Novotel, iar trupa TheM de la Teatrul Tineretului Metropolis îi va încânta pe cei prezenţi cu muzică folk, în intervalele 18,00 – 18,30 şi 19,30 – 20,00, la Cercul Militar Naţional, potrivit Agerpres.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

 

Tags: bucuresticiclonRomania
Externe