Ciclonul Biparjoy se apropie de coastele Indiei şi Pakistanului

Publicat:

Rafale violente de vânt şi valuri puternice au lovit joi coastele Indiei şi Pakistanului, cu doar câteva ore înainte de sosirea aşteptată a unui puternic ciclon, obligând locuitorii din regiune să se adăpostească pe unde au putut, informează AFP, potrivit agerpres.

Circa 150.000 de persoane au reuşit deja să fugă din zona pe care ar urma să o traverseze Biparjoy, în faţa riscului de inundaţii şi de “distrugere totală” a unor clădiri.


Citeşte şi:‘Doppelganger’, campania rusă de dezinformare denunțată de Franța – Black News

Biparjoy, care înseamnă “dezastru” în bengaleză, îşi continuă parcursul prin Marea Arabiei, fiind aşteptat să atingă uscatul la sfârşitul zilei de joi.

Vânturi puternice, valuri de furtună (creşterea nivelului mării) şi ploi torenţiale ameninţă circa 325 de kilometri de litoral între Mandvi, în statul indian Gujarat, şi regiunea unde se află Karachi, principalul oraş din Pakistan.

Agenţiile meteorologice din India şi Pakistan prevăd “un ciclon foarte violent”.

În India, guvernul statului Gujarat a anunţat că 75.000 de persoane au părăsit zonele de coastă joase pentru a se adăposti.

Ministrul pakistanez pentru schimbări climatice, Sherry Rehman, a declarat miercuri că 73.000 de persoane au fost strămutate din zona costieră din sud-estul ţării şi adăpostite în 75 de centre de primire.

“Acesta este un ciclon cum nu a mai văzut Pakistanul”, a declarat ea reporterilor.

Multe dintre zonele afectate în prezent de intemperii sunt cele care au fost inundate în timpul musonului catastrofal de anul trecut, în urma căruia o treime din Pakistan s-a aflat sub ape, două milioane de case au fost avariate şi peste 1.700 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Citeşte şi: Presa liberă a Moldovei nu reprezintă tabloul roz imaginat de Bruxelles – Black News

“Totul este rezultatul schimbărilor climatice”, a estimat Rehman.

Valurile ar putea atinge înălţimi de 3,5 metri şi riscă să inunde o parte din metropola Karachi, unde locuiesc circa 20 de milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova

Prognoza meteo pentru weekend. Canicula pune stăpânire pe R.Moldova În weekend vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. Ploile ne vor...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.