X

Ciclonul Boris lovește Europa. În Cehia, zeci de mii de case fără curent, inundații în Germania Citeşte întreaga ştire: Ciclonul Boris lovește Europa. În Cehia, zeci de mii de case fără curent, inundații în Germania

Ciclonul Boris lovește Europa. În Cehia, zeci de mii de case fără curent, inundații în Germania

Ciclonul Boris, care şi-a făcut simţită prezenţa în România de vineri seara, a lovit şi alte ţări din Europa. În Cehia, furtunile au lăsat zeci de mii de case fără curent electric, iar în Austria cantitatea de precipitaţii a ajuns până la 150 de litri pe metrul pătrat, informează portalul Web.de.

Începând de joi cantitatea de precipitaţii înregistrată în Austria a fost cuprinsă între 50 şi 150 de litri pe metru pătrat. În următoarele 48 de ore sunt alte precipitaţii, care vor atinge un total de până la 230 de litri pe metrul pătrat.

„Prognozele hidrologice devin din ce în ce mai complexe și mai severe”, a declarat viceguvernatorul Stephan Pernkopf.

Se așteaptă o creștere rapidă și semnificativă a nivelului apei. „Vor fi, de asemenea, rafale de vânt asemănătoare unui uragan”, a spus Pernkopf.

Citește și: Ploile au făcut ravagii în țară: Patru persoane, inclusiv un nou-născut, salvate de pompieri din calea apelor

Începând de joi cantitatea de precipitaţii înregistrată în Austria a fost cuprinsă între 50 şi 150 de litri pe metru pătrat.

În următoarele 48 de ore sunt alte precipitaţii, care vor atinge un total de până la 230 de litri pe metrul pătrat. „Prognozele hidrologice devin din ce în ce mai complexe și mai severe”, a declarat viceguvernatorul Stephan Pernkopf.

Se așteaptă o creștere rapidă și semnificativă a nivelului apei. „Vor fi, de asemenea, rafale de vânt asemănătoare unui uragan”, a spus Pernkopf.

În România, ciclonul Boris a adus precipitații uriașe, care au făcut prăpăd în estul țării. Patru oameni au murit în inundațiile din Galați, unde apa a intrat peste oameni, în case.

Tags: cehiaCiclonul Boriseuropa
Social