Ciclonul Freddy a ucis alte opt persoane în Madagascar

Publicat:

Bilanţul celei de-a doua treceri a ciclonului Freddy pe deasupra statului insular Madagascar a crescut marţi la opt persoane decedate, în contextul în care acest ciclon a crescut din nou în intensitate şi se îndreaptă spre Mozambic, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) din cadrul ONU a precizat că Freddy, care s-a format în largul coastelor din nord-vestul Australiei la începutul lunii februarie, este pe cale să devină ciclonul tropical cu cea mai lungă durată de manifestare înregistrată vreodată.


Citeşte şi: Ce este un pogrom? Atacul unei gloate israeliene a readus în prim-plan un cuvânt vechi de un secol

Guvernul din Madagascar a anunţat că peste 40.000 de persoane au fost afectate şi alte 14.000 au fost strămutate de când acest ciclon s-a abătut din nou asupra insulei după ce a urmat o traiectorie neobişnuită.

În total, cel puţin 15 persoane au murit în Madagascar după ce Freddy a lovit insula pentru prima dată la sfârşitul lunii februarie, aducând cu sine vânturi violente şi ploi torenţiale.

O persoană este în continuare dată dispărută şi peste 1.000 de locuinţe au fost distruse, a anunţat marţi guvernul local.

Citeşte şi: Profitorii mondiali ai războiului ucrainean – Black News

Marţi după-amiază, ciclonul Freddy se afla în Strâmtoarea Mozambic, la aproximativ 250 de kilometri nord-vest de oraşul costier Toliara, cu rafale de vânt care atingeau viteza de 180 de km/oră.

Aproximativ 10 furtuni şi cicloane traversează în fiecare an sud-vestul Oceanului Indian în timpul sezonului ciclonic, care se manifestă între lunile noiembrie şi aprilie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Programul detaliat al Zilei Naționale a Vinului 2024

Programul detaliat al Zilei Naționale a Vinului 2024 În primul weekend al lunii octombrie Piața Marii Adunări Naționale va găzdui cea de-a XXIII-a ediție a...

Cantina socială din sectorul Centru al Capitalei și-a reluat activitatea

Cantina socială din sectorul Centru al Capitalei și-a reluat activitatea Primăria Chișinău anunță că, începând de ieri, cantina socială din sectorul Centru al Capitalei și-a...

Ce spune Hodorkovski despre presupusele legături cu Rusia ale fostului consilier al lui Geoană

Ce spune Hodorkovski despre presupusele legături cu Rusia ale fostului consilier al lui Geoană Disidentul rus Mihail Hodorkovski a comentat pe X investigația realizată de o...

Secretarul general al ONU a fost declarat „persona non grata” în Israel

Secretarul general al ONU a fost declarat „persona non grata” în Israel Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost declarat „persona non grata” în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.