X

Ciclonul Freddy a ucis alte opt persoane în Madagascar

Bilanţul celei de-a doua treceri a ciclonului Freddy pe deasupra statului insular Madagascar a crescut marţi la opt persoane decedate, în contextul în care acest ciclon a crescut din nou în intensitate şi se îndreaptă spre Mozambic, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) din cadrul ONU a precizat că Freddy, care s-a format în largul coastelor din nord-vestul Australiei la începutul lunii februarie, este pe cale să devină ciclonul tropical cu cea mai lungă durată de manifestare înregistrată vreodată.

Citeşte şi: Ce este un pogrom? Atacul unei gloate israeliene a readus în prim-plan un cuvânt vechi de un secol

Guvernul din Madagascar a anunţat că peste 40.000 de persoane au fost afectate şi alte 14.000 au fost strămutate de când acest ciclon s-a abătut din nou asupra insulei după ce a urmat o traiectorie neobişnuită.

În total, cel puţin 15 persoane au murit în Madagascar după ce Freddy a lovit insula pentru prima dată la sfârşitul lunii februarie, aducând cu sine vânturi violente şi ploi torenţiale.

O persoană este în continuare dată dispărută şi peste 1.000 de locuinţe au fost distruse, a anunţat marţi guvernul local.

Citeşte şi: Profitorii mondiali ai războiului ucrainean – Black News

Marţi după-amiază, ciclonul Freddy se afla în Strâmtoarea Mozambic, la aproximativ 250 de kilometri nord-vest de oraşul costier Toliara, cu rafale de vânt care atingeau viteza de 180 de km/oră.

Aproximativ 10 furtuni şi cicloane traversează în fiecare an sud-vestul Oceanului Indian în timpul sezonului ciclonic, care se manifestă între lunile noiembrie şi aprilie. 

Tags: Ciclonul FreddyMadagascarMozambicOrganizaţia Meteorologică Mondială (OMM)Toliara
Categorii: Știrile zilei