Ciclonul Idai a distrus în proporţie de 90% un oraș din Mozambic – VIDEO

Publicat:

Beira, al patrulea oraş ca mărime din Mozambic, şi împrejurimile sale au fost “avariate sau distruse în proporţie de 90% de ciclonul Idai”, a anunţat luni Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICRSR), în contextul în care bilanţul intemperiilor a crescut la 138 de morţi în Mozambic şi Zimbabwe.

Idai s-a abătut asupra centrului Mozambicului joi seară, înainte de a continua parcursul spre statul vecin, Zimbabwe, distrugând în calea sa drumuri, şcoli, case şi un baraj, informează AFP, potrivit agerpres.


Citește și: Un tânăr din Christchurch, INCULPAT pentru preluarea imaginilor cu atacul terorist

Potrivit unui ultim bilanţ realizat de AFP din surse oficiale, ciclonul a făcut 68 de victime în Mozambic, dintre care 55 doar în oraşul-port Beira, şi 70 în Zimbabwe. Bilanţul anterior indica 127 de decese.

“Amploarea daunelor produse de ciclonul Idai în oraşul Beira din Mozambic este imensă şi terifiantă”, a declarat FICRSR într-un comunicat dat publicităţii luni. “Ciclonul a avariat sau distrus 90% din Beira şi din împrejurimile sale”, a adăugat FICRSR.

“Situaţia este teribilă. (…) Se pare că 90% din regiune este complet distrusă “, a avertizat Jamie LeSueur din cadrul FICRSR, citat în comunicat. “Mijloacele de comunicare au fost întrerupte total şi drumurile sunt distruse. Comunităţile sunt izolate “, a adăugat el din Beira, un oraş de aproximativ 530.000 de locuitori.

Citește și: Jair Bolsonaro caută la Washington BETONAREA alianței cu Donald Trump

“Ni s-a spus că situaţia ar putea fi şi mai gravă în afara oraşului. Ieri (duminică), un baraj de mari dimensiuni s-a rupt, iar apele au inundat ultimul drum rămas accesibil pentru a ajunge în oraş”, a spus el.

Potrivit prognozelor, în regiune sunt în continuare aşteptate ploile abundente, a avertizat FICRSR.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă victorie pentru Moldova. Adil Osmanov ajunge în sferturile JO 2024

O nouă victorie pentru Moldova. Adil Osmanov ajunge în sferturile JO 2024 O nouă victorie pentru judocanul Adil Osmanov în categoria 77 kg de la...

Vânt puternic în toată țara. A fost emisă avertizare Cod galben

Vânt puternic în toată țara. A fost emisă avertizare Cod galben Vântul puternic va mătura teritoriul Republicii Moldova în lung și-n lat. Meteorologii au emis...

Igor Grosu: „Vom continua să veghem la respectarea Constituției și vom susține parcursul european al țării noastre”

Igor Grosu: „Vom continua să veghem la respectarea Constituției și vom susține parcursul european al țării noastre” Oficiali de rang înalt, foști președinți de țară...

Marea verificare. Tragedia care a pus pe jar subdiviziunile primăriei

Marea verificare. Tragedia care a pus pe jar subdiviziunile primăriei Începând cu ziua de astăzi, serviciile speciale din cadrul primăriei Chișinău încep marea verificare. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.