X

Ciclonul Mandous a măturat sudul Indiei; cel puțin patru morți

Un ciclon a ucis cel puţin patru persoane în statul Tamil Nadu din sudul Indiei sâmbătă, a anunţat un oficial local cu rang înalt, după ce ploile torenţiale şi vânturile puternice s-au abătut asupra mai multor districte indiene, unde au provocat pagube materiale şi întreruperi ale alimentării cu electricitate, informează Reuters, potrivit agerpres.   

Ciclonul Mandous, care a atins uscatul în noaptea de vineri spre sâmbătă, a avariat 185 de case şi colibe, a anunţat premierul statului Tamil Nadu, MK Stalin, în faţa jurnaliştilor din presa locală. Furtuna a scos din rădăcini şi 400 de copaci în capitala acestui stat, Chennai, un important centru al producătorilor de automobile şi al companiilor de tehnologie.

Citește și : ‘Negustorul morţii’ Viktor Bout a ajuns în Rusia

Aproape 25.000 de persoane, inclusiv angajaţii serviciilor de urgenţe, s-au implicat în eforturile de ajutorare, iar peste 9.000 de persoane au fost transferate în 201 centre amenajate în zone sigure, a precizat prim-ministrul acestui stat indian.

Ciclonul Mandous se afla într-o categorie cu un grad mai ridicat de severitate atunci când a trecut peste Sri Lanka, unde şcolile au fost închise vineri din cauza poluării atmosferice provocate de această furtună tropicală.

Ciclonul urmează să scadă în intensitate şi să devină o simplă zonă atmosferică de joasă presiune, a anunţat Serviciul de meteorologie al Indiei într-un mesaj publicat sâmbătă pe contul său de Twitter.

Citește și : Putin: Orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului

Tags: ciclonelectricitatefurtunaploiTamil Nadu
Categorii: Știrile zilei