X

Ciclonul Mekunu a lovit insula Socotra, din largul Yemenului; şapte persoane sunt date dispărute

Ciclonul Mekunu, primul ciclon tropical al sezonului 2018 din nordul Oceanului Indian, a lovit miercuri seară insula Socotra, din largul Yemenului, provocând inundaţii şi daune, şapte persoane fiind date dispărute, informează AFP, potrivit agerpres.

Patru dintre persoanele date dispărute sunt marinari a căror ambarcaţiune s-a scufundat atunci când ciclonul a lovit insula yemenită situată în Marea Arabiei, a precizat pentru AFP un responsabil din Ministerul pentru Pescuit.

Citește și : SUA: Avocatul lui Trump, Michael Cohen, plătit de Ucraina să aranjeze discuţii la Casa Albă

Aproximativ 150 de familii au fost evacuate din locuinţe şi s-au refugiat în clădiri guvernamentale, a precizat un alt responsabil.

Ploile puternice au provocat inundaţii, iar câţiva locuitori au rămas blocaţi în locuinţe, a mai precizat acesta.

Cotidianul The National din Emiratele Arabe a relatat despre opt dispăruţi şi sute de persoane evacuate, iar ”cel puţin trei ambarcaţiuni au dispărut de pe radare”.

Guvernul din Yemen a decretat stare de catastrofă naturală în insulă.

Autorităţile yemenite au făcut apel la organizaţiile umanitare şi la coaliţia militară condusă de Arabia Saudită să furnizeze ”ajutor urgent” persoanelor afectate, potrivit agenţiei de presă guvernamentale Saba.

Citește și : Iran: Ayatollahul Ali Khamenei acuză SUA de încălcarea acordului nuclear cu Teheranul și avertizează că Trump va dispărea din istorie

Autorităţile locale din provincia Mahrah, situată pe coasta de sud-est a Yemenului, au sfătuit locuitorii să rămână la domiciliu, să nu utilizeze reţeaua de electricitate şi telefonul mobil, a precizat ulterior aceeaşi agenţie.

În Sultanatul Oman, ţara vecină Yemenului, aflată pe malul Mării Arabiei, autorităţile au anunţat că au luat ”toate măsurile de precauţie necesare” pentru a face faţă ciclonului Mekunu.

Tags: Ciclonul MekunuinundatiiMarea ArabieiSocotraYemen
Categorii: Sinteze