Ciclonul tropical Freddy a făcut patru victime în Madagascar

Publicat:

Ciclonul tropical Freddy a ucis patru persoane în Madagascar, insulă lovită marţi seara pe coasta sa estică de acest fenomen care a slăbit în intensitate, dar care este stimulat de vânturi extreme, a anunţat miercuri Biroul naţional pentru managementul riscurilor şi catastrofelor (BNGRC), citat de AFP, potrivit agerpres.

Primul bilanţ anunţat de această instituţie preciza “patru persoane decedate, 16.600 de persoane sinistrate” şi nicio persoană dispărută până în acest stadiu.


Citeşte şi: Un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului – Black News

Circa 3.300 de locuinţe au fost inundate şi aproape tot atâtea au fost avariate. Peste 11.000 de persoane au fost strămutate, majoritatea fiind duse ca măsură de precauţie în adăposturi de urgenţă.

“Freddy a adus un regim pluviometric mai scăzut, iar pagubele înregistrate sunt asociate aproape exclusiv cu vânturile puternice”, a declarat Faly Aritiana Fabien, de la BNGRC.

Ciclonul a atins uscatul în estul insulei Madagascar în regiunea oraşului Mananjary marţi seară în jurul orei 16:30 GMT şi îşi continuă în prezent deplasarea spre vest. Acest oraş costier cu 25.000 de locuitori a fost deja distrus în mare parte anul trecut de ciclonul Batsirai, care a ucis peste 135 de persoane.

“Sistemul ciclonic slăbit în intensitate îşi continuă traiectoria deasupra uscatului din Madagascar”, cu vânturi reduse de 65 km/oră, a precizat Meteo-France.

Anterior, ciclonul Freddy a trecut pe lângă insulele Mauritius şi Reunion, provocând mai puţine pagube decât erau prognozate, întrucât nu a atins uscatul.

Ciclonul urmează să părăsească Madagascar în cursul acestei seri şi va ajunge în Mozambic vineri, când va avea intensitatea unei furtuni tropicale, care va genera ploi abundente, potrivit prognozelor meteorologice.

Citeşte şi: 8 milioane de ucraineni au fugit de război în toată Europa – Black News

Madagascar, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, se confruntă de mai multe luni cu o secetă extremă într-o zonă vastă din sudul insulei, cauzând malnutriţie severă şi chiar foamete.

Aproximativ 10 furtuni şi cicloane traversează în fiecare an sud-vestul Oceanului Indian în timpul sezonului ploilor, care durează din noiembrie până în aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.