Cinci chinezi şi doi malaezieni, inculpaţi în SUA pentru atacuri informatice

Publicat:

Cinci piraţi informatici chinezi şi doi oameni de afaceri malaezieni au fost inculpaţi în Statele Unite pentru o campanie de intruziuni informatice ce a vizat în special sectorul jocurilor video, a anunţat miercuri Departamentul Justiţiei american, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Doi hackeri chinezi au fost inculpaţi încă din august 2019 după atacuri împotriva unor companii din sectorul tehnologic, dar şi al jocurilor video în Statele Unite, Franţa, Japonia, Singapore şi Coreea de Sud.


Citește și : Fumul degajat de incendiile din SUA trece Atlanticul şi ajunge în Europa

Doi dintre complicii lor, oameni de afaceri din Malaezia, au fost inculpaţi un an mai târziu şi arestaţi luni în ţara lor la cererea Statelor Unite pentru a fi extrădaţi, a precizat ministerul într-un comunicat.

Alţi trei chinezi au fost de asemenea inculpaţi în această vară. Ei sunt suspectaţi că au introdus programe malware în reţelele a o sută de entităţi, companii americane sau asiatice, dar şi o asociaţie internaţională de luptă împotriva sărăciei sau având legătură cu militanţi pro-democraţie din Hong Kong.

Cei cinci chinezi nu au fost arestaţi şi probabil că se află în China, au declarat autorităţile americane.

Citește și : Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

Operaţiunile lor nu erau conduse de guvernul de la Beijing, dar unul dintre hackeri s-a lăudat că este protejat de serviciile de securitate chineze, potrivit rechizitoriului.

“Unii dintre aceşti infractori credeau că asocierea lor cu Republica Populară Chineză reprezenta o carte albă pentru a pirata şi fura în întreaga lume”, a deplâns un înalt responsabil al ministerului, procurorul Michael Sherwin, citat în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: ‘Harris pentru America!’

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: 'Harris pentru America!' Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă...

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.