X

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei

Lovituri ruse au provocat moartea a cinci civili în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile ucrainene, armata rusă menţinând presiunea şi bombardamentele sale, informează AFP.

Potrivit autorităţilor locale, două persoane şi-au pierdut viaţa în timpul unui atac aerian în regiunea Harkov (nord-est) şi o alta într-un tir de artilerie în regiunea estică Doneţk. În regiunea Herson (sud), un bărbat a murit în urma unui atac cu dronă şi un altul a decedat în timpul nopţii la spital după ce fusese rănit cu o zi înainte într-un alt atac, au adăugat aceleaşi surse, potrivit stiripesurse.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Potrivit comandantului armatei ucrainene Oleksandr Sîrski, situaţia de pe fronturile de est şi de sud rămâne “dificilă, dar sub control”.

Pe Telegram, administraţia oraşului Pokrovsk i-a îndemnat cu toate acestea joi pe locuitori, “în special familiile cu copii”, să evacueze până nu este prea târziu, subliniind că inamicul avansează “într-un ritm rapid”.

Presiunea nu pare să se diminueze mai ales în estul Ucrainei, unde se derulează majoritatea luptelor. Moscova a revendicat joi capturarea satului Ivanivka, la circa 15 kilometri de Pokrovsk, un important nod logistic.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Tags: bombardamenteciviliregiuniucraina
Externe