Cinci deputaţi conservatori europeni, expulzaţi de pe aeroportul din Caracas, vor încerca să intre în Venezuela prin Columbia

Publicat:

Cinci deputaţi conservatori europeni, întorşi din drum duminică după ce au ajuns la Caracas, au anunţat luni că vor încerca să intre sâmbătă din nou în Venezuela cu ajutorul umanitar american depozitat în Columbia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Ministrul columbian de externe m-a sunat şi mi-a spus: ‘Veniţi în Columbia sâmbăta viitoare'”, a declarat presei la Madrid eurodeputatul spaniol Esteban Gonzalez Pons.


Citește și : Angela Merkel va participa la summitul Uniunea Europeană – Liga Arabă

“An acceptat invitaţia şi (…) vom încerca să trecem cu alimente şi medicamente din Cucuta”, oraş din Columbia aflat la frontiera cu Venezuela, a spus el.

Gonzalez Pons conducea o delegaţie de cinci eurodeputaţi ai Partidului Popular European (PPE) – trei spanioli, o olandeză şi un portughez -, pe care guvernul preşedintelui Nicolas Maduro i-a întors din drum pe aeroportul din Caracas.

Madridul şi Parisul au denunţat luni expulzarea lor.

Potrivit lui Gonzalez Pons, ei au fost invitaţi de Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de circa 50 de ţări, şi intenţionau să se întâlnească cu el la faţa locului, precum şi cu reprezentanţi de ONG-uri şi cu opozantul Leopoldo Lopez, aflaţi în arest la domiciliu.

Citește și : Justiţia din Maldive cere arestarea fostului preşedinte Abdulla Yameen

Gonzalez Pons a cerut ca Spania şi Uniunea Europeană să se retragă din Grupul de Contact Internaţional, format din ţări europene şi latino-americane care vor să dialogheze cu Nicolas Maduro pentru a obţine organizarea de noi alegeri prezidenţiale şi o soluţie paşnică la criza din Venezuela.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.