Cinci membri ai clanului Chitaeț au fost puşi în arest preventiv

Publicat:

Cinci membri ai clanului Chitaeț au fost puşi în arest preventiv

Cinci membri ai organizației criminale Chitaeț, cu vârste cuprinse între 28 și 45 de ani, din Bălți și Cahul, se află în arest preventiv în Franța. De asemenea, ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI sub conducerea procurorilor PCCOCS anunță audierea unui alt bănuit în dosarul omorului cetățeanului moldovean, îngropat în nordul Franței, în Amiens, în septembrie 2021.

Potrivit PCCOCS, așa cum, potrivit legii, Moldova nu-și extrădează propriii cetățeni, în acest scop, audierea bănuitului din Bălți, cu vârsta de 38 de ani, de către autoritățile din Moldova și cele din Franța a avut loc la Chișinău, în incinta Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate. Audierea acestuia a urmat expertizelor de ADN ale bănuitului, efectuate în Franța, transmite Știri.md.


Suplimentar, în Franța se află în arest preventiv alți cinci cetățeni ai Moldovei cu vârste cuprinse între 28 și 45 de ani. În urma perchezițiilor la domiciliile acestora, autoritățile din Franța au ridicat de la aceștia sute de cutii de țigări și sume importante de bani.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail – Stiripesurse.md

Acțiunile de urmărire penală au avut loc în cadrul unei echipe comune de investigații create între organele de drept din ambele state. După cum autoritățile din Moldova și Franța anunțau anterior, omorul a fost comis în septembrie 2021. Până să fie omorâtă, victima de 29 de ani accidentase la revenirea din Belgia automobilul pe care-l conducea, iar la fața locului s-au prezentat forțele de ordine franceze. Sosite la fața locului, suplimentar gestionării legale a accidentului, autoritățile franceze au confiscat din automobil țigări introduse ilegal, în valoare de circa 260.000 de euro. Ulterior, superiorii victimei din organizația criminală „Chitaeț” i-au cerut suma de bani în contul mărfii confiscate, pentru ca mai apoi să treacă la răfuială fizică, în lipsa compensării pretinse.

Cinci membri ai clanului Chitaeț au fost puşi în arest preventiv

Printre cei cinci arestați se numără și organizatorul omorului – persoana de încredere a hoțului în lege și lider al organizației criminale cu același nume „Chitaeț”, care era responsabilă și de acumularea banilor pentru organizație. Prin urmare, liderul organizației a fost anunțat în căutare și în acest dosar, suplimentar anunțării lui în căutare în 2020 pentru trafic de droguri, de procurorii PCCOCS.

Cercetările continuă în cadrul echipei comune moldo-franceze de investigații, timp în care cei vizați în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.