Cinci miliardari algerieni au fost arestaţi pentru corupţie

Publicat:

Cinci miliardari algerieni au fost arestaţi în cadrul unei anchete anticorupţie, a anunţat luni televiziunea de stat de la Alger, preluată de Reuters, potrivit agerpres. Unii dintre ei sunt apropiaţi ai fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika. 

Unul dintre cei arestaţi este Issad Rebrab (foto), considerat cel mai bogat om de afaceri din Algeria, iar ceilalţi patru sunt fraţi din familia Kouninef, a precizat postul de televiziune.


Citește și: Zeci de persoane au fost arestate după atentatele din Sri Lanka. Bilanțul victimelor se apropie de 300 de morți!

Comandantul armatei algeriene, general-locotenent Gaid Salah, a declarat săptămâna trecută că se aşteaptă la inculparea pentru corupţie a unor membri din elita conducătoare.

O instanţă i-a citat deja pe Ahmed Ouyahia, fost premier, şi pe Mohamed Loukal, fost ministru de finanţe, într-un dosar referitor la deturnarea de fonduri publice, a anunţat sâmbătă televiziunea publică.

După ce s-a aflat la putere 20 de ani, Bouteflika a demisionat în urmă cu două săptămâni, la presiunea armatei şi a manifestaţiilor de protest ale algerienilor care cer schimbarea. Funcţia de şef al statului a fost preluată de preşedintele camerei superioare a parlamentului, Abdelkader Bensalah, ca interimar pe o perioadă de 90 de zile, până la alegerile prezidenţiale din 4 iulie.

Citește și: Trei provocări majore pentru actorul de comedie devenit președinte în Ucraina

Începând din 22 februarie, în Algeria au avut loc demonstraţii, în general paşnice, care au continuat şi după demisia şefului statului. Protestatarii cer înlăturarea întregii elite care a guvernat ţara după obţinerea independenţei faţă de Franţa, în 1962, şi judecarea celor corupţi. La cea mai recentă manifestaţie, organizată vineri, sute de algerieni au cerut demisia lui Bensalah şi a altor oficiali de rang înalt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.