X

Cinci militanţi palestinieni, ucişi într-o operaţiune militară a armatei israeliene în Cisiordania

Cinci militanţi palestinieni au fost ucişi într-o operaţiune militară a armatei israeliene în Cisiordania, informează agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres

Mai multe schimburi de focuri s-au produs în diverse locuri în timpul unui amplu raid împotriva mişcării islamiste Hamas, început sâmbătă seară, au relatat duminică media israeliene, citând armata.

Citește și : Producţia românească Blue Moon a câştigat premiul pentru cel mai bun film la San Sebastian

Ministerul Sănătăţii palestinian a confirmat că trei palestinieni au fost ucişi într-un sat la nord-vest de Ierusalim, iar alţi doi, în apropiere de oraşul palestinian Jenin, în nord-vestul Cisiordaniei.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat că a fost vorba de o operaţiune a forţelor de securitate care a avut ca ţintă “terorişti Hamas pe punctul de a comite atacuri teroriste”.

“Uciderea de astăzi a martirilor este rezultatul coordonării continue în privinţa securităţii cu ocupaţia (israeliană) şi al întâlnirilor de normalizare avute de liderii (Autorităţii Palestiniene) cu miniştri israelieni şi membri ai Knesset la Ramallah în urmă cu câteva zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abdulatif al-Qanou.

Citește și : Lavrov: Recunoaşterea internaţională a talibanilor nu este luată în considerare în prezent

“Este o continuare a crimelor împotriva poporului nostru”, a spus al-Qanou.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Ran Kochav, a declarat pentru Times of Israel că oficialii israelieni sunt de părere că acţiunile de duminică ar putea duce la lansarea de rachete dinspre Fâşia Gaza, ca represalii.

 

Tags: cisiordaniahamasNaftali Bennett
Categorii: Sinteze