X

Cinci morţi într-un atac rusesc în apropiere de Doneţk (VIDEO)

Oraşul Avdiivka, situat în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, a fost ţinta unui atac rusesc luni seară, soldat cu cel puţin cinci morţi şi 19 răniţi, a transmis marţi Liudmila Denissova, responsabilă cu drepturile omului în cadrul parlamentului ucrainean, potrivit AFP şi agerpres.

“Cinci civili au fost ucişi şi 19 răniţi”, a declarat această responsabilă ucraineană pe canalul său de Telegram, precizând că Avdiivka a fost “ţinta unor tiruri de artilerie şi bombardamente aeriene (ruseşti), care au distrus complet localitatea”.

Citeşte şi: Ducii de Cambridge au fost forțati să anuleze o etapă a turneului din Caraibe după ‘o palmă peste față’ – Black News

Avdiivka, care găzduia în vremuri de pace 30.000 de locuitori, este situat la periferia de nord-vest a Doneţkului, centru industrial din estul Ucrainei, controlat din 2014 de separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova.

La Lisiciansk, la 150 de km nord-est de Doneţk, alte două persoane au fost ucise, trei rănite şi opt salvate de sub dărâmături în urma unei alte lovituri a armatei ruse, a adăugat ea.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski INSISTĂ pentru o întâlnire cu Putin – Black News

Într-un alt mesaj publicat mai târziu în cursul dimineţii pe canalul său de Telegram, Liudmila Denissova a precizat că un tanc rusesc a tras în regiunea Harkov, în estul Ucrainei, asupra unei maşini care transporta o familie cu doi copii.

Familia ar fi strigat că sunt civili şi a fluturat un steag alb, însă totul a fost în van, a spus ea, precizând că părinţii şi fiica lor de 9 ani au murit, iar un adolescent de 17 ani a fost rănit.

Tags: AvdiivkaDoneţkharkovLiudmila Denissovarusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina