Cinci neonazişti britanici au fost arestaţi pentru terorism

Publicat:

Poliţia britanică a arestat miercuri dimineaţa cinci persoane acuzate de afiliere la gruparea neonazistă Acţiunea Naţională (National Action) sub suspiciunea de terorism, operaţiune ce urmează după o “serie de arestări” la nivel naţional, informează dpa, potrivit agerpres.

Poliţia comitatului West Midlands a anunţat că a arestat trei bărbaţi, o femeie şi un băiat de 17 ani, în oraşele Birmingham şi Nottingham din comitat şi din oraşul Halifax, situat în nordul Marii Britanii. Mai multe proprietăţi au fost percheziţionate, după “arestările planificate şi având la bază informaţii” provenite de la serviciile secrete, a precizat poliţia.


Citeşte şi: Emisari ai Seulului au ajuns la Phenian

Potrivit poliţiei comitatului, cinci dintre suspecţi vor fi interogaţi “sub suspiciunea de afiliere la o organizaţie interzisă” în baza legii privind combaterea terorismului.

Fostul ministru de interne al Marii Britanii, Amber Rudd, care a interzis gruparea în decembrie 2016, a declarat că Acţiunea Naţională este “o organizaţie rasistă, antisemită şi homofobă, care stârneşte ura, glorifică violenţa şi promovează o ideologie dezgustătoare”.

Reprezentanţi ai campaniei antifasciste Hope Not Hate au apreciat anul trecut că această grupare are între 50 şi 100 de “membri importanţi”. În pofida faptului că a fost interzisă, Acţiunea Naţională “a continuat să opereze folosind o varietate de nume diferite”, a informat Hope Not Hate în iunie.

Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.