Cinci oameni au murit într-o avalanşă produsă în Alpii francezi

Publicat:

O a cincea victimă a unei avalanşe produse duminică pe un gheţar din Alpii francezi, în masivul Mont-Blanc, a fost găsită de echipele de salvare, au anunţat luni autorităţile franceze, potrivit AFP şi agerpres.

Cadavrul unei femei în vârstă de 39 de ani a fost descoperit de salvatori, iar o a şasea persoană este încă dată dispărută, a precizat procurorul regional Karline Bouisset.


Citeşte şi: Mesajul Papei Francisc de Paște: încetați conflictul și vărsarea de sânge – Black News

Acest bilanţ face din această avalanşa de duminică una dintre cele mai mortale din ultimii ani în Franţa.

Căderea impresionantă de zăpadă s-a produs duminică dimineaţa pe gheţarul Armancette, pe înălţimile staţiunii montane Les Contamines-Montjoie şi i-a luat prin surprindere pe cei care schiau.

Condiţiile erau “bune” în duminica Paştelui, a declarat pentru AFP primarul din Les Contamines-Montjoie, Francois Barbier. Nici o alertă de avalanşă nu fusese emisă de Meteo-France.

Iniţial, salvatorii au găsit patru morţi, un rănit uşor şi opt persoane nevătămate.

Potrivit lui Elisabeth Mollard, o responsabilă din Les Contamines-Montjoie, intervievată la RTL, cea de-a cincea victimă a fost descoperită duminică “la sfârşitul zilei”. Cea de-a şasea persoană căutată ar fi soţul acesteia, conform informaţiilor de care dispune.

Printre morţi se numără doi ghizi de la compania de ghizi din St-Gervais (Haute-Savoie), a precizat într-un comunicat Sindicatul naţional al ghizilor montani.

Identitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită.

Citeşte şi: Paranoia lui Vladimir Putin: se teme că va fi asasinat, are o rețea secretă de trenuri și locuiește în reședințe-buncăr – Black News

Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie 2014.

Potrivit primarului din Les Contamines-Montjoie, mai recent, o avalanşă s-a produs în acelaşi loc în decembrie 2021, “coborând până în sat”, dar fără a face victime.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.