X

Cinci oameni au murit într-o avalanşă produsă în Alpii francezi

O a cincea victimă a unei avalanşe produse duminică pe un gheţar din Alpii francezi, în masivul Mont-Blanc, a fost găsită de echipele de salvare, au anunţat luni autorităţile franceze, potrivit AFP şi agerpres.

Cadavrul unei femei în vârstă de 39 de ani a fost descoperit de salvatori, iar o a şasea persoană este încă dată dispărută, a precizat procurorul regional Karline Bouisset.

Citeşte şi: Mesajul Papei Francisc de Paște: încetați conflictul și vărsarea de sânge – Black News

Acest bilanţ face din această avalanşa de duminică una dintre cele mai mortale din ultimii ani în Franţa.

Căderea impresionantă de zăpadă s-a produs duminică dimineaţa pe gheţarul Armancette, pe înălţimile staţiunii montane Les Contamines-Montjoie şi i-a luat prin surprindere pe cei care schiau.

Condiţiile erau “bune” în duminica Paştelui, a declarat pentru AFP primarul din Les Contamines-Montjoie, Francois Barbier. Nici o alertă de avalanşă nu fusese emisă de Meteo-France.

Iniţial, salvatorii au găsit patru morţi, un rănit uşor şi opt persoane nevătămate.

Potrivit lui Elisabeth Mollard, o responsabilă din Les Contamines-Montjoie, intervievată la RTL, cea de-a cincea victimă a fost descoperită duminică “la sfârşitul zilei”. Cea de-a şasea persoană căutată ar fi soţul acesteia, conform informaţiilor de care dispune.

Printre morţi se numără doi ghizi de la compania de ghizi din St-Gervais (Haute-Savoie), a precizat într-un comunicat Sindicatul naţional al ghizilor montani.

Identitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită.

Citeşte şi: Paranoia lui Vladimir Putin: se teme că va fi asasinat, are o rețea secretă de trenuri și locuiește în reședințe-buncăr – Black News

Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie 2014.

Potrivit primarului din Les Contamines-Montjoie, mai recent, o avalanşă s-a produs în acelaşi loc în decembrie 2021, “coborând până în sat”, dar fără a face victime.

Tags: Alpii franceziavalanşăgheţarul ArmancetteKarline BouissetLes Contamines-MontjoieMont BlancSt-Gervais (Haute-Savoie)
Categorii: Diaspora