X

Cinci olimpici moldoveni care vor concura la proba de atletism la Jocurile Olimpice de la Paris

Cinci olimpici moldoveni care vor concura la proba de atletism la Jocurile Olimpice de la Paris

Andrian Mardare, Zalina Marghieva, Serghei Marghiev, Alexandra Emilianov și Dimitriana Bezede sunt cei cinci sportivi care vor concura la proba de atletism pentru a reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris.

Andrian Mardare va participa la competiția de aruncare a suliței. Sportivul va participa pentru prima dată la Jocurile Olimpice, potrivit goodnews.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Zalina Marghieva merge la JO pentru a cincea oară consecutiv. În anul 2016, la Rio de Janeiro, a obținut locul cinci la aruncarea ciocanului.

Serghei Marghiev a mai concurat la JO în anul 2012, 2016, când s-a clasat pe locul 10, și în 2021. Sportivul participă, la fel ca și Zalina, la proba de aruncare a ciocanului.

Alexandra Emilianov merge pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, unde va arunca discul. Recordul său personal este de 64,42 metri.

Dimitriana Bezede aruncă greutăți și se mândrește cu un record personal de aproape 19 metri. A participat anterior la Jocurile Olimpice din 2016 și din 2021.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Proba de atletism de la Jocurile Olimpice reprezintă un set de evenimente sportive care includ diverse discipline de alergare, sărituri și aruncări. Atletismul este unul dintre cele mai vechi sporturi din cadrul Jocurilor Olimpice, iar aceste probe sunt concepute pentru a testa abilitățile fizice de bază ale sportivilor, cum ar fi viteza, rezistența, forța și coordonarea.

 

Tags: Alexandra EmilianovAndrian MardareatlețiDimitriana BezedeparisSerghei MarghievZalina Marghieva
Sport