X

Cinci persoane au fost arestate după accidentul produs în timpul unui concert al trupei Mirror

Poliţia din Hong Kong a arestat vineri cinci persoane, suspectate de falsificare şi neglijenţă, după un accident produs în iulie pe scenă care ar putea duce la paralizia pe viaţă a unuia dintre dansatorii celei mai faimoase trupe de băieţi din Hong Kong, Mirror, a confirmat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

În timpul unui concert pe 28 iulie susţinut de trupa Mirror, un ecran LED gigant de 500 de kilograme, suspendat deasupra scenei, a căzut peste grupul de artişti, lovindu-l pe unul dintre ei în zona gâtului şi lăsându-l în stare critică.

Citeşte şi: Kievul minimalizează ameninţarea unui atac nuclear, dar observă o disciplinare a forţelor ruse – Black News

Cinci persoane au fost arestate vineri, fiind suspectate de falsificare şi acuzate că au scăpat ecranul, a declarat sursa din cadrul poliţiei.

Cei cinci inculpaţi au lucrat pentru antreprenorul principal al producţiei, Impact Engineering, şi pentru subcontractantul Hip Hing Loong Stage Engineering Company, a informat presa locală.

Imaginile înfiorătoare din momentul accidentului, surprinse de fanii îngroziţi, au şocat Hong Kong-ul, evidenţiind problemele în respectarea normelor de siguranţă, şi au stârnit discuţii ample despre condiţiile de muncă din industria divertismentului.

În august, o anchetă guvernamentală a concluzionat că fuseseră folosite cabluri de proastă calitate şi că greutatea ecranului pe care îl susţineau nu a fost evaluată corect, fără a desemna la momentul respectiv un vinovat.

Dansatorul Mo Li, în vârstă de 28 de ani, a fost rănit grav la coloana vertebrală şi a rămas în stare critică timp de peste o lună. Medicii spun că şansele lui de recuperare completă sunt reduse.

Citeşte şi: Coreea de Sud spune că NU vinde americanilor obuze de artilerie destinate ucrainenilor – Black News

Un al doilea dansator a fost rănit mai uşor.

Luna trecută, organizatorii concertului Music Nation şi MakerVille, au apărat alegerea echipei lor de producţie şi au respins acuzaţiile privind tăierea cheltuielilor.

Tags: concertdansatoriHip Hing Loong Stage Engineering Companyhong kongMakerVilleMirrorMo LiMusic Nationscenă
Categorii: Știrile zilei