X

Cinci persoane au pătruns în incinta ambasadei Iranului la Stockholm

Cinci persoane au pătruns în incinta ambasadei Iranului la Stockholm

Cinci persoane au pătruns marţi după-amiază în incinta ambasadei Iranului din Suedia, la periferia capitalei Stockholm, înainte de a fi evacuate, a anunţat poliţia suedeză, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Poliţia a fost chemată la ambasada Iranului pentru că persoane se aflau în exterior şi cinci indivizi au pătruns în zona ambasadei”, a afirmat poliţia într-un comunicat. O persoană a fost reţinută sub suspiciunea de agresiune.

Citeşte şi: Nicu Popescu şi-a depus DEMISIA – Stiripesurse.md

Toate persoanele au fost evacuate, a adăugat o purtătoare de cuvânt pentru postul de televiziune TV4, precizând că nu poate spune dacă adunarea în faţa ambasadei a fost autorizată.

Cinci persoane au pătruns în incinta ambasadei Iranului la Stockholm

Relaţiile dintre Suedia şi Iran s-au deteriorat şi mai mult în decembrie, după ce o curte de apel suedeză a confirmat condamnarea fostului oficial iranian Hamid Noury la închisoare pe viaţă pentru execuţiile a mii de opozanţi în Iran în 1988.

Mai mulţi cetăţeni suedezi sunt reţinuţi în Iran, între care diplomatul Johan Floderus, care lucrează pentru Uniunea Europeană şi care a compărut în instanţă în decembrie, acuzat că a conspirat cu Israelul, inamicul declarat al Iranului.

Iranul a folosit deja cetăţenii străini reţinuţi ca monedă de schimb pentru a asigura eliberarea cetăţenilor săi în străinătate, iar mass-media suedeză a evocat, de asemenea, posibilitatea unui schimb de prizonieri.

Tags: ambasadaIranJohan FloderusStockholmSuediauniunea europeana
Știrile zilei