Cinci persoane, blocate într-o peșteră în urma ploilor torențiale

Publicat:

Cinci persoane, blocate într-o peșteră în urma ploilor torențiale

Cinci persoane au rămas blocate într-o peșteră din centrul Sloveniei, după ce ploile abundente au provocat inundații, scrie hotnews.ro cu trimitere la  The Guardian.

Citește și: 𝐋𝐚𝐩𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐧𝐢𝐧𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐩𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞


Potrivit sursei citate, un grup format din trei adulţi membri ai aceleiaşi familii şi doi ghizi începuse sâmbătă dimineaţa o vizită turistică la Krizna Jama (Peştera Crucii), la 50 kilometri sud de capitala Ljubljana.

Grupul a rămas blocat pe o platformă uscată după ce o ploaie puternică a provocat o creştere bruscă a nivelului apei în peşteră, cunoscută pentru lacurile subterane de culoare verde smarald.

O operaţiune de salvare a fost lansată după ce oamenii nu au reuşit să iasă din peşteră conform programului.

Scafandrii i-au localizat sâmbătă târziu, la 2 kilometri de intrarea în peştera lungă de 8 kilometri.

Toate persoanele sunt în stare stabilă, iar salvatorii le-au asigurat peste noapte un cort, haine călduroase, alimente şi medicamente.

Dacă tunelurile peşterii rămân inundate, echipe de scafandri speologi vor face un drum de trei ore pentru a-i reaproviziona la fiecare 12 ore.

În operaţiunea de salvare au fost implicaţi 35 de salvatori din peşteri şi opt scafandri din toată Slovenia, asistaţi de 11 pompieri şi membri ai forţelor de protecţie civilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.