Cinci persoane, inclusiv doi medici, arestate în urma morţii actorului Matthew Perry

Publicat:

Cinci persoane, inclusiv doi medici, arestate în urma morţii actorului Matthew Perry

Cinci persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru moartea actorului Matthew Perry, au declarat procurorii. Printre cei arestaţi se află asistentul personal al actorului şi doi medici.

Medicii i-au furnizat actorului din Friends, care a murit în casa sa din Los Angeles în octombrie 2023, o cantitate mare de ketamină, a spus avocatul american Martin Estrada, şi „au profitat de problemele de dependenţă ale domnului Perry pentru a se îmbogăţi”, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Perry, în vârstă de 54 de ani, a vorbit public despre problemele sale legate de dependenţă. El a fost supus unei terapii cu perfuzie cu ketamină pentru anxietate şi depresie în momentul morţii sale, a afirmat medicul legist din Los Angeles într-un raport de autopsie anul trecut, dar examinatorul a găsit niveluri mult mai mari de ketamină în sângele actorului decât s-ar fi aşteptat doar după terapie.

Departamentul de poliţie din Los Angeles şi administraţia de control al drogurilor au declarat în mai că lucrează la o anchetă penală comună asupra modului în care Perry a obţinut medicamentul pe bază de reţetă şi de ce există atât de mult medicament înorganismul său.

„Această investigaţie a dezvăluit o reţea criminală subterană vastă responsabilă de distribuirea unor cantităţi mari de ketamină  domnului Perry şi altora”, a spus Estrada joi.

„Această reţea includea un asistent rezident, diverşi intermediari, doi medici şi o sursă majoră de aprovizionare cu medicamente cunoscută sub numele de „regina Ketaminei”.

Estrada a spus că cinci persoane au fost acuzate.

„Ştiau că ceea ce fac e greşit. Ştiau că ceea ce făceau risca un mare pericol pentru domnul Perry, dar au făcut-o oricum. În cele din urmă, aceşti inculpaţi erau mai interesaţi să profite de pe urma domnului Perry decât să aibă grijă de bunăstarea lui”, a spus el.

Documentele depuse la tribunalul federal din California, invocate de New York Times , le acuză pe cele cinci persoane, printre care se numără şi asistentul personal al lui Perry, că sunt implicate într-o schemă de procurare a ketaminei în valoare de mii de dolari şi de a-i administra substanţa  lui Perry.

Jasveen Sangha, despre care procurorii au spus că este cunoscută drept „Regina Ketaminei”, şi Salvador Plasencia, un medic cunoscut sub numele de „Dr P”, se numără printre cei inculpaţi, potrivit Times. Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie pentru a distribui ketamina; distribuţia de ketamina care duce la deces; posesie cu intenţia de a distribui metamfetamină; şi modificarea şi falsificarea înregistrărilor legate de o investigaţie federală.

Kenneth Iwamasa, asistentul personal al lui Perry, a fost acuzat de conspiraţie pentru a distribui ketamina, a raportat Times, citând o persoană apropiată situaţiei. Mark Chavez, medic, şi Erik Fleming, un cunoscut al lui Perry, au fost de asemenea acuzaţi.

Documentele instanţei au scos la iveală mesaje text trimise între Plasencia şi Chavez, în care primul discuta despre cumpărarea de ketamină pentru a o vinde „victimei MP” – Perry.

În schimb, Plasencia a scris: „Mă întreb cât va plăti idiotul ăsta” şi „hai să aflăm”, a raportat Times.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Perry a fost găsit mort într-o cadă cu hidromasaj din locuinţa sa din Los Angeles în octombrie 2023. Legiştii au stabilit drept cauză a morţii „efectele acute ale ketaminei”. S-a spus că înecul, boala coronariană şi efectele buprenorfinei, care este utilizată pentru a trata tulburarea legată de consumul de opioide, au fost factori care au contiribuit la deces.

Autopsia a relevat niveluri de ketamină în sângele lui similare cu nivelurile utilizate în timpul anesteziei generale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se caută gondolieri. Veneţia încearcă să ocupe locurile vacante în profesia care defineşte oraşul

Se caută gondolieri. Veneţia încearcă să ocupe locurile vacante în profesia care defineşte oraşul Primăria Veneţiei a anunţat că este în căutare de noi gondolieri....

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina

A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina A secat cascada din apropierea Mănăstirii Saharna, din raionul Rezina, unul dintre punctele turistice de...

NYT: Discursul pe care Biden n-ar fi dorit niciodată să-l rostească

NYT: Discursul pe care Biden n-ar fi dorit niciodată să-l rostească ”Îți mulțumim, Joe!”, scandau mulțimile în fața unui președinte înlăcrimat, mulțumindu-i pentru o viață întreagă...

Propaganda lui Putin în Bulgaria începe să se întoarcă împotriva Moscovei

Propaganda lui Putin în Bulgaria începe să se întoarcă împotriva Moscovei "De la un moment încolo, propaganda antiliberală a devenit contraproductivă pentru propriile sale obiective, spune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.