X

Cinci poliţişti de frontieră eleni au fost arestaţi pentru implicare la o reţea de trafic de migranţi

Poliţia greacă a arestat luni cinci membri ai echipelor sale de pază a frontierelor, pentru presupusă participare la o mare reţea de trafic de migranţi, transmite DPA, potrivit agerpres.

Ei sunt suspectaţi că, în cooperare cu alţi membri ai bandei care trăiesc în Turcia, nu au oprit, în cel puţin 12 cazuri, trecerea migranţilor peste fluviul Evros.

Citeşte şi: Consiliul Europei: Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Turcia, marcat ‘de un limbaj incendiar şi restricţii pentru libertatea de exprimare’ – Black News

Potrivit Ministerului pentru Protecţia Cetăţeanului, de la locuinţele poliţiştilor reţinuţi au fost confiscate mari sume de bani.

Ei au fost arestaţi sub acuzaţiile de primire de mită, abuz de putere, nerespectare a îndatoririlor şi încălcare a codului privind imigraţia şi integrarea socială.

Citeşte şi: ‘Beluga-spion rusă’ se află în prezent pe coasta de vest a Suediei – Black News

Potrivit cifrelor oficiale, poliţia de frontieră a prevenit anul trecut peste 260.000 de treceri ilegale ale graniţei externe a Uniunii Europene în apropierea fluviului Evros de-a lungul frontierei dintre Grecia şi Turcia.

Migranţi şi refugiaţi, care fug de războaie şi sărăcie pentru a ajunge în UE, încearcă adesea să treacă mai întâi din Turcia în Grecia, unii căutând să evite înregistrarea oficială pentru a putea depune cerere de azil în alte state ale Uniunii.

Tags: fluviul Evrosgreciamigranti
Categorii: Diaspora