X

Cinci sportivi moldoveni, prezenți la Jocurile Paralimpice de la Paris

Cinci sportivi moldoveni, prezenți la Jocurile Paralimpice de la Paris

După patru medalii obținute la Olimpiada de la Paris, sportivii din Republica Moldova sunt pregătiți să facă o figură frumoasă și la Jocurile Paralimpice, găzduite tot de capitala Franței. Delegația de la Chișinău va fi reprezentată de cinci sportivi, în probele de para judo, para powerlifting și para atletism, potrivit tvrmoldova.md.

INA CERNEI, sportivă, para judo: „Așa cum spuneam, este o onoare. Este o mare fericire și am multă curiozitate să văd și să simt cum este acolo, cum este să te lupți cu cele mai bune sportive din lume. Mă simt destul de pregătită. Nu îmi este frică și vreau să capăt experiență. Aștept medalie și tot ce poate fi mai bun.”

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

ION BASOC, sportiv, para judo: „Oamenii care mă înconjoară au așteptări. Trebuie să fiu pregătit și să fiu responsabil. Emoții nu prea sunt. Știu că voi fi gata pe data de șapte septembrie. Nu am de ales.”

Ina Cernei, Ion Basoc, Oleg Crețul, Larisa Marinencova și Gheorghe Spînu vor concura la Jocurile Paralimpice de la Paris. Pentru Larisa și Oleg va fi a cincea prezență la Olimpiadă. În plus, Crețul are titlul de campion paralimpic, obținut în 2008, la Beijing, doar că atunci a reprezentat Federația Rusă.

OLEG CREȚUL, sportiv, para judo: „Toți suntem gata. Ne-am pregătit cum se cuvine pentru Jocurile Paralimpice. Am efectuat toate cantonamentele. Cum va da Dumnezeu, așa va fi. Cel mai importat că toți suntem pregătiți.”

Larisa Marinencova va fi, cel mai probabil, în centrul atenției la ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 28 august. Așa cum s-a întâmplat și la ediția de la Tokyo, ea ar trebui să defileze cu “tricolorul”, primit cu o săptămână în urmă, la Președinție, de la Maia Sandu.

LARISA MARINENCOVA, sportivă, para powerlifting: „Este o onoare foarte mare. Nu m-am gândit niciodată până la aceste competiții că voi avea o ocazie să port drapelul țării la un eveniment atât de mare.”

Cel mai tânăr membru al lotului este Gheorghe Spînu, care are 22 de ani. El va concura în proba de aruncarea greutăți.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

GHEORGHE SPÎNU, sportiv, para atletism: „Nu credeam că voi ajunge așa de departe. Mă ocupam cu asta din plăcere. Am avut norocul de persoanele din preajma mea, care m-au ajutat să merg mai departe. Sper să fie cât mai bine, un loc șase, știind de ce sunt în stare adversarii.”

Jocurile Paralimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 28 august–8 septembrie. De-a lungul istoriei, Republica Moldova a participat la opt ediții ale evenimentului și a obținut două medalii de bronz, ambele în 1996.

Tags: chisinauJocurile Paralimpicesportivi
Categorii: SportȘtirile zilei