Cine administra televiziunile lui Șor și Plahotniuc

Publicat:

Cine administra televiziunile lui Șor și Plahotniuc

Consiliul Audiovizualului (CA) a publicat luni, 30 octombrie, lista actualizată a proprietarilor beneficiari ai furnizorilor de servicii media de televiziune.

În acest context, Zdg.md a analizat cine sunt în prezent proprietarii și administratorii celor șase posturi de televiziune afiliate lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ale căror licențe de emisie au fost suspendate de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).


Oleg Cristal, din nou la cârma televiziunilor lui Plahotniuc

Prime este un post de televiziune care aparține oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, prin intermediul companiei „General Media Group Corp”. În prezent, administratorul Prime este Oleg Cristal, fost consilier al lui Plahotniuc și fost director de știri la Publika. Anterior, el a administrat posturile de televiziune Canal 2 și Canal 3 care, de asemenea, fac parte din holdingul media al lui Plahotniuc. La începutul lui 2020, Cristal susținea că nu mai colaborează cu televiziunile oligarhului.

Cine administra televiziunile lui Șor și Plahotniuc

Pe lângă postul de televiziune Prime, Oleg Cristal administrează și Publika TV, al cărui proprietar este, de asemenea, oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Citește întreg articolul pe Zdg.md.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat că șase posturi TV urmează să fie închise pentru că ar promova interesele Federației Ruse în R. Moldova.

La scurt timp, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție și a spus că Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licențele a șase posturi TV din R. Moldova.

Citeşte şi: Schengen nu mai există: de ce insistă România să fie primită – Stiripesurse.md

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a publicat lista portalurilor informaționale blocate pe perioada stării de urgență pentru răspândirea informațiilor false.

În urma acestor decizii, în spațiul public au apărut informații precum că televiziunile oligarhilor fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc ar fi lucrat în ultima perioadă în tandem.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de...

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei

Încă doi preoți au părăsit Mitropolia Moldovei Doi preoți au fost opriți din a oficia slujbe religioase, începând cu data de 5 iulie curent, anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.