Cine este Anca Dragu, care urmează să fie propusă la șefia BNM

Publicat:

Cine este Anca Dragu, care urmează să fie propusă la șefia BNM

Anca Dragu, candidatura PAS la funcție de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE.

Citește și: S-a ieftinit agentul termic livrat chișinăuienilor


Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României.

”Avem toată încrederea că Anca Dragu va contribui la creșterea integrității și independenței Băncii Naționale a Moldovei”, consideră deputații PAS, care urmează să înainteze candidatura pentru a fi votată în Parlament.

Anca Dragu ar urma să vină la conducerea BNM după ce ieri, Parlamentul l-a revocat cu 81 de voturi din această funcție pe Octavian Armașu.

În contextul audierilor în plen, deputații au constatat un „act de sabotaj” din partea conducerii BNM în procesul de recuperare a banilor furați din sistemul bancar moldovenesc. Deputații au invocat „probleme grave în activitatea BNM”, inclusiv angajarea și menținerea în funcții de răspundere a persoanelor vizate în dosarul penal.

Mai mult, deputații au constatat că unul dintre funcționarii BNM implicat în dosar este apărat în instanță de aceeași avocați care apără interesele penalului fugar Ilan Șor și că acești apărători sunt remunerați din bugetul de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, afirmă că Renato Usatîi este de...

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani Liderul vechi al Vietnamului, Nguyen Phu Trong, a murit, vineri, 19 iulie 2024, „după...

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari Ofițerii INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție...

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet Vești bune pentru nordul țării. Recent, fost semnat contractul de finanțare între Agenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.