Cine este Carlos Ghosn, ‘le cost killer’, boss-ul de la Renault arestat în Japonia

Publicat:

Carlos Ghosn, 64 de ani, este perceput drept unul dintre cei mai puternici executivi din industria auto mondială.

După ce a restructurat radical Renault şi a reîntors compania la profit la sfârşitul anilor 90, el a început să fie cunoscut în Franţa drept ”le cost killer”, transmite mediafax.


Citeşte şi: După arestarea şefului Renault, Franţa încearcă să menţină pe linia de plutire gigantul auto

La începutul anilor 2000, el a condus una dintre cele mai agresive campanii de restrângere a operaţiunilor din industria auto şi a salvat Nissan de la faliment, motiv pentru care a fost numit de revista Fortune, în 2002, ”Omul Anului”, în ediţia asiatică.

Lui Ghosn i-a fost oferită conducerea a două companii gigant, General Motors şi Ford.

Carlos Ghosn se află la conducerea Renault din 2005, perioadă în care Automobile Dacia a devenit cea mai mare companie din România şi cel mai mare exportator din economie. „România este o ţară competitivă în momentul de faţă. Noi ne luptăm să o menţinem competitivă deoarece miza este mare pentru noi. Vom face totul pentru a ne asigura că furnizorii noştri şi uzina din România rămân competitive. Este o uzină foarte mare pentru noi şi avem o prezenţă mare pe piaţă“, a spus Carlos Ghosn într-un interviu acordat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Citeşte şi: Lider al unui cartel mexican de droguri, MORT în închisoare

în 2016, după ce a devenit şi preşedinte al Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, CEO al Renault şi Nissan Motor, era perceput că trecând în fața şefilor celor mai mari trei companii auto americane la capitolul plăţi, conform Wall Street Journal.

Scandalul actual din Japonia vine la cinci luni după ce Ghosn a primit din partea acționarilor Renault un pachet salarial de 7,4 milioane de euro, pentru 2017.

Născut în Brazilia, Ghosn și-a început cariera la Michelin, iar în 1996 a trecut la Renault.

Nu a făcut niciodată un secret din faptul că aprecia că există mult prea mulți fabricați auto în lume, de unde nevoia de consolidare, alianța Renault, Nissan, Mitsubishi fiind un exemplu.

Citeşte şi: Rusia nu renunţă la Insulele Kurile

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.